Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Warm chocoladetaartje met hart van witte chocolade en limoncello

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 125 g pure chocolade
  • 2 eieren2 eierdooiers
  • 50 g suiker + een beetje extra
  • 50 g bloem
  • 50 ml limoncello
  • 200 g witte chocolade
  • boter om vorm in te vetten
  • Extra nodig: 4 ovenschaaltjes doorsnede 8-10 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C. Smelt de boter met de pure chocolade op laag vuur. Klop de eieren en de eierdooiers los met de suiker en spatel door het chocolademengsel. Klop met een garde voorzichtig de bloem erdoor. Verwarm de limoncello op laag vuur en smelt de witte chocolade erin. Schenk het mengsel in een bak van ca. 18 bij 15 cm en laat 1 uur afkoelen in de koelkast (het blijft een beetje zacht). Snijd grote dobbelstenen uit de limoncello-chocolade. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter. Bestrooi ze met suiker, draai de bakjes goed rond zodat ieder hoekje en randje bedekt is. Schud overtollige suiker eruit. Schenk het pure chocolademengsel tot 3/4 van het bakje gevuld is. Doe in het midden van ieder bakje een dobbelsteen witte limoncello-chocolade. Bak de taartjes 12 minuten in de oven. Laat even afkoelen en keer de taartjes om op een bord. Serveer direct.