Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Crêpetaart met citroen en vlierbloesemmascarpone

crepetaart940x200

Crêpetaart

voor 8 personen / 16 stuks

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 340 g bloem
  • 2 eieren
  • 750 ml melk
  • 1 citroen (sap wordt niet gebruikt)
  • boter, om in te bakken
  • 2 bakjes mascarpone (250 g/stuk)
  • 6 el vlierbloesemsiroop
  • 3 el lemon curd
  • ter decoratie: paaseitjes, bloemen, fruit en/of poedersuiker

Bereiding

Verwarm alvast een grote koekenpan op het fornuis, zodat hij straks goed heet is.
Roer met een garde een glad beslag van de bloem, het ei en de melk. Rasp er de citroen boven. Smelt een klontje boter in de hete pan en bak dunne flensjes van het beslag. Keer ze halverwege en bak tot ze goudbruin zijn. Laat iets afkoelen voor je ze stapelt. Je kunt de crêpes de avond van tevoren alvast maken en ze goed afgedekt in de koelkast bewaren. Meng de mascarpone met de vlierbloesemsiroop en lemon curd. Bestrijk elke citroencrêpe met een lepel mascarpone en stapel de crêpes dan op elkaar. Eindig met een crêpe zonder mascarpone. Versier de bovenkant van de taart met paaseitjes, eetbare bloemen of vers fruit. Bestuif eventueel met poedersuiker.

Variatie: vervang de helft van de bloem voor boekweit. Dat geeft de crêpes een heerlijk nootachtig smaakje.

Tip: voor een extra hoge taart als op de foto verdubbel je alle hoeveelheden.