Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Dambordtaart

dambordtaart940x200

Dambordtaart

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 60 min

Ingrediënten

  • 500 g mix voor chocolade biscuit
  • 500 g mix voor biscuit
  • 250 g mix voor botercrème
  • 350 g chocoladedruppels, puur
  • 1 kg glaçage donker chocolade
  • 200 g chocolade schaafsel
  • paaseitjes voor decoratie
  • extra nodig: bakplaat, spuitzak met hele smalle en gladde spuitmond, spatel, checkerboard taartvorm

Bereiding

Zet de bakplaat 30 minuten in de vriezer. Smelt 150 gram chocolade in de magnetron, maar maak hem niet te warm (max. 40°C). Roer de chocolade tot je geen temperatuurverschil meer voelt met je vinger. Vul de spuitzak met de chocolade. Haal de plaat uit de vriezer en spuit zigzaggend slierten op de plaat. Ga 10x heen en weer. Laat de chocolade even stollen, let op want dit gaat heel snel. Steek met de spatel een zijkant los en wikkel de slierten tussen de handen tot een nestje. Laat de chocolade hard worden op een koud bord. Maak zo 3-4 nestjes. Maak de biscuit en de chocoladebiscuit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de dambordtaart volgens de aanwijzingen bij de checkerboard vorm. Laat de taartbodems goed afkoelen. Maak de mix voor botercrème volgens de aanwijzingen op verpakking. Smelt de overige chocoladedruppels in de magnetron, maar maak hem niet te warm. Roer de gesmolten chocolade als laatste door de botercrème. Snijd eventuele bolle bovenkant van de taartbodems. Zodat deze mooi op elkaar passen. Leg de eerste taartbodem op een bord en besmeer met een gelijkmatige laag botercrème. Leg hierop de tweede taartbodem en besmeer ook deze laag met botercrème. Leg hierop de laatste taartbodem en besmeer de taart aan de bovenkant en rondom in met botercrème. Smelt de glaçage donker chocolade volgens de aanwijzing op de verpakking en smeer hiermee de taart in. Maak de taart af met de chocoladenestjes gevuld met paaseitjes, chocolade schaafsel en kleinere eitjes.