Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Oeufs en cocotte met Parmezaan-kruidencrème

eicocotte940x200

Ei cocotte

voor 4 personen

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 25 min

Ingrediënten

  • boter, om in te vetten
  • olijfolie
  • 1 grote prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 2 el groene kruiden (peterselie/dille/bieslook), fijngesneden
  • 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 flinke el crème fraîche
  • 4 verse eieren
  • extra: 4 ramequins of ovenschaaltjes + grote braadslede/ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de schaaltjes in met boter.
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en roerbak de prei een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de schaaltjes. Meng de verse kruiden, wat peper en zout en de Parmezaan door de crème fraîche. Schep een lepel kruidencrème in elk schaaltje. Breek voorzichtig een ei boven elk schaaltje en zorg dat de dooier heel blijft. Bestrooi met peper en zout en zet de schaaltjes in de braadslede. Schenk kokend water in de braadslede tot de schaaltjes voor de helft onderstaan. Schuif in de oven en laat 10-15 minuten garen, of tot het wit gestold is en de dooier nog zacht. Laat ze 20 minuten garen voor hardgekookte eieren.

Variatie: voeg 60 g rauwe ham toe aan de kruidencrème.

Tip: lekker met repen geroosterd brood of groene asperges om te dippen.