Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Lamsrack met kruidenkorst, kruidige bulgur, geroosterde groente en weckpotsalade

lamsrack940x200

Lamsrack

voor 4 personen

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 30 min

Ingrediënten

 • 1 kg lamsrack
 • 100 g aspergetips
 • 8 st oranje mini paprika, gehalveerd
 • 250 bulgur
 • 3 el munt, fijngesneden
 • 4 takjes munt, voor garnering
 • 3 el rozemarijn, fijngesneden
 • 3 el tijm, fijngesneden
 • 1 st citroen, sap en rasp
 • 50 g rozijnen
 • 100 g wortel julienne
 • 100 g sojabonen, gekookt
 • 100 g mais, gekookt
 • 50 g kiemgroente
 • 1 st avocado
 • ½ bakje tuinkers
 • 6 el olijfolie
 • 1 mesp. mosterd
 • zout en peper
 • ½ st ijsbergsla, in dunne repen gesneden
 • extra nodig: 4 weckpotten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de tijm met de rozemarijn en citroenrasp. Bestrooi de lamsrack met zout en peper en druk de lamsrack vervolgens rondom in het kruidenmengsel. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de lamsrack rondom bruin. Zet de lamsrack in een ovenschaal en zet in de oven. Bak 8 minuten in de oven voor rood-rosé, 10 minuten voor medium en 12-15 minuten voor doorbakken. Meng de rozijnen met de bulgur en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gril in een grillpan de minipaprika’s en aspergetips beetgaar. Roer een dressing van 3 el olijfolie, 2 el citroensap en mosterd. Maak op smaak met zout en peper. Vul de weckpotten in laagjes met achtereenvolgens worteljulienne, ijsbergsla, sojabonen, mais, kiemgroente, avocado en tuinkers. Schep, voor serveren, de dressing over de weckpotsalade ‘s. Meng de bulgur met de munt en verdeel over de borden. Serveer met lamsrack en geroosterde groente en garneer met een takje munt.

Wijntip: Michel Laurent, Saumur Champigny, Frankrijk, Loire, fles 750 ml.