Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Rabarber kruimel-havermout met kokos

rabarberkruimel900x200

Rabarber kruimel

voor 4 schaaltjes

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 60 min

Ingrediënten

  • 80 g havermout 

  • ½ tl bakpoeder

  • 1 ei

  • 1 el kokosolie of boter, gesmolten

  • 2 el honing

  • 300 rabarber, in stukjes van 1 cm

  • ½ el (kokosbloesem)suiker

  • 230 ml dunne kokosmelk (of melk naar keuze)





  • Kruimellaag




  • 3 el havermout

  • 2 el amandelmeel

  • 30 g amandelen, grof gehakt

  • 1½ el (kokosbloesem)suiker

  • 1½ el kokosolie (zacht, maar niet gesmolten)

  • Griekse yoghurt of kokosyoghurt, om te serveren

  • extra: 4 kleine ovenschaaltjes (ø10 cm), ingevet


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de havermout, bakpoeder en een snuf zout in een kom. Meng de melk, het ei, de kokosolie en honing in een andere kom. Giet het melkmengsel bij de havermout en roer goed door. Schep alles in de ovenschaaltjes. Meng de rabarber met de suiker en verdeel over de havermout. Wrijf alle ingrediënten voor de kruimellaag met je vingers tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over de rabarber. Zet de schaal 35 tot 40 minuten in de oven, of tot de havermout goudbruin is. Het gerecht wordt iets steviger bij het afkoelen. Lauwwarm het lekkerst, met een schep yoghurt.