Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Risotto met voorjaarsgroente

Ingrediënten

  • 400 g risottorijst
  • 1 st ui, in blokjes gesneden
  • 1 st courgette, in blokjes gesneden
  • 450 g groene asperges
  • 600 g spinazie
  • 200 g doperwten
  • 4 el Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 100 g boter
  • 3 el olijfolie

Bereiding

Verwijder de houtige uiteinde van de asperges. Snijd de koppen eraf en snijd de overige asperge in stukjes. Verhit 1 el olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spinazie in ca. 5 minuten gaar. Verhit 1 el olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin op middelhoge temperatuur de aspergestukjes, courgette en doperwten in ca. 3 minuten beetgaar. Kook de aspergekoppen ca. 1 minuut in water met zout en spoel vervolgens koud. Verwarm 2 el olijfolie in een pan en bak hierin zachtjes de ui zonder te kleuren. Voeg de rijst toe en roer goed door zodat de rijst is bedekt met een laagje olijfolie. Voeg zoveel bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat zachtjes koken. Voeg wanneer de bouillon is opgenomen opnieuw bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst net gaar is. De rijst mag nog wel een 'bite' hebben. Voeg de groente en boter toe en meng goed. Bestrooi voor serveren met de Parmezaanse kaas.