Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Spelt tagliatelle met zeevruchtensaus

Spelttagliatelle940x200

Spelt tagliatelle

voor 4 personen

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 400 g spelt tagilatelle
  • 150 g mosselvlees
  • 500 g vongole
  • 500 g gamba’s, in stukjes gesneden
  • 4 st gekookte garnalen
  • 400 g Hollandse garnalen
  • 300 g kabeljauw, in blokjes gesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 el basilicum, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 st ui, in blokjes gesneden
  • 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd, eventueel verschillende kleuren
  • 300 g pijlstaartinktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden

Bereiding

Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit hierin kort de knoflook. Voeg de vongole toe en blus af met 150 ml water. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de schelpen openstaan en gaar zijn. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui zonder te kleuren. Voeg de pijlstaartinktvis, gamba’s en kabeljauw toe en bak voor ca. 2 min. Voeg het mosselvlees, Hollandse garnaaltje en tomaatje toe en bak 2 mee. Blus af met witte wijn en laat kort inkoken. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de tagliatelle met de zeevruchtensaus. Garneer met gekookte garnaal en vongole en bestrooi met basilicum.