Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Superfood salade met makreel en sojadressing

Superfoodsalade

Superfood salade

voor 4 personen

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 25 min

Ingrediënten

 • 1 st makreel, gefileerd
 • 150 g gele cherrytomaat, gehalveerd
 • 75 g sojabonen, gekookt
 • 1 st granaatappel
 • 150 g bimi
 • 1 st avocado, in blokjes gesneden
 • 100 g slamelange naar keuze
 • 1 el platte peterselie, fijngesneden
 • 1 el munt, fijngesneden
 • 1 el bieslook, fijngesneden
 • 120 g quinoa
 • 2 el sojasaus
 • 2 el limoensap
 • 1 el sesamolie
 • 2 el olijfolie
 • zout en peper

Bereiding

Verdeel de gefileerde makreel in 4 gelijke delen en bestrooi met zout en peper. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de makreel aan beide kanten bruin en gaar. Roer van de sojasaus, limoensap en sesamolie een dressing. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en laat afkoelen. Tik met de bolle kant van een eetlepel de pitjes los in de granaatappel. Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de pitjes. Kook de bimi beetgaar in water met zout, spoel koud en snijd in stukjes. Meng de quinoa met de fijngesneden kruiden en verdeel over de borden. Meng de cherrytomaat met de sojabonen, granaatappel, bimi, avocado en de slamelange en schep dit rond de quinoa. Leg de makreel bij de salade en besprenkel met sojadressing.