Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Tomatentaartje met bresaola

Tomatentaartje900X200

Tomatentaartje

voor 4 personen

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 25 min

Ingrediënten

 • 50 g mizuna sla of rucola
 • 300 g bresoala
 • 8 st filodeeg vellen
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 250 g tros cherrytomaatjes
 • 1 el basilicum, fijngesneden
 • 1 st citroen, sap en rasp van de schil
 • 4 el crème fraîche
 • 4 tl pesto
 • 50 ml olijfolie
 • peper uit de pepermolen
 • extra nodig: cupcakevorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het filodeeg in plakjes van ca. 20 bij 20 cm. Besmeer een vel filodeeg met olijfolie, bestrooi met Italiaanse kruiden en dek af met een tweede vel. Herhaal met het overige filodeeg. Schik het filodeeg in een cupcakevorm en bak in ca. 15 min. bruin. Maak van de trostomaatjes trosjes van 5-6 tomaatjes. Pof de tomaatjes ca. 15 minuten in de oven op 180°C tot ze zacht zijn en het schilletje is opengescheurd. Besprenkel het bord met olijfolie en citroensap. Leg hierop enkele blaadjes mizuna sla en schik hierop de bresaola. Bestrooi de bresaola met basilicum en geraspte schil van citroen. Schep in de filodeegbakjes een eetlepel crème fraîche en een theelepel pesto. Schik hierop enkel blaadjes sla en de gepofte tomaat. Bestrooi voor serveren met versgemalen peper.