Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Wafels met sinaas-abrikozen

wafels940x200

Wafels

voor 8 stuks

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 30 min

Ingrediënten

 • 75 g boter + extra, om in te vetten
 • 175 g bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • 2 eieren
 • 150 ml melk
 • 200 g gedroogde abrikozen
 • 200 ml sinaasappelsap
 • 1 el maple syrup of honing
 • 4 el pistachenootjes, fijngehakt
 • 150 g Griekse yoghurt + extra, om te serveren
 • extra: wafelijzer

Bereiding

Smelt de boter in een pannetje. Laat een beetje afkoelen. Zeef de bloem boven een kom en voeg het bakpoeder en een snuf zout toe. Klop in een andere kom de eieren los met de yoghurt en de melk. Giet de gesmolten boter bij het eimengsel en meng dit vervolgens door de droge ingrediënten. Je hebt nu een dik wafelbeslag. Laat het beslag even staan terwijl je doorgaat met de abrikozen. Doe ze in een steelpannetje met het sinaasappelsap en laat 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de vruchten zacht zijn. Voeg de maple syrup toe en laat het sinaasappelsap dan ietsje inkoken, tot een lichte siroop. Haal de pan daarna van het vuur. Verhit een wafelijzer tot heel heet en vet het licht in met boter. Schep steeds een opscheplepel beslag in het hete wafelijzer en bak de wafel tot deze goudbruin en krokant is. Serveer de wafels met een schep Griekse yoghurt, abrikozen met siroop en de pistachenootjes.