Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Yoghurtparfaits met zelfgemaakte granola

Yoghurtparfaits940x200

Yoghurtparfaits

voor 8 potjes

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 45 min

Ingrediënten

 • Ingrediënten granola
 • 4 el olijfolie

 • 120 ml maple syrup (ahornsiroop)

 • 160 g havermout

 • ½ tl grof zeezout

 • 30 g pistachenootjes, grof gehakt

 • 50 g amandelen, grof gehakt

 • 40 g gedroogde abrikozen, fijngehakt

 • extra: bakplaat, bekleed met bakpapier

 • Yoghurtpotjes
 • 400 g frambozen

 • 1 liter boerenyoghurt

 • Extra: 8 glazen potjes


Bereiding

Begin met de granola. Verwarm de oven voor op 140°C. Meng de olijfolie en maple syrup in een kommetje. Voeg de havermout, zout, noten en pitten toe. Meng goed tot alles met een kleverig laagje is bedekt. Verspreid de granola over de bakplaat en bak 30 minuten in de oven. Roer het mengsel halverwege even om. Laat de granola afkoelen en krokant worden op de bakplaat en meng er dan de abrikozen door. Verdeel de helft van de frambozen over de potjes. Prak eventueel met een vork iets fijn. Schep er de yoghurt op en een flinke lepel granola. Eindig met de overgebleven frambozen.