Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Aardappelcakejes

Ingrediënten

  • 200 gram rauwe aardappelen
  • 100 gram gekookte aardappelen
  • 60 ml slagroom
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kleingesneden groente (wortel, selderij, prei)
  • peterselie, bieslook
  • zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

Deze snelle aardappelcakejes zijn een mooi bijgerecht voor een feestelijk etentje – en bovendien een goeie manier om een restje groente of een kliekje aardappels op te maken.


Aardappelcakejes, stap voor stap

aardappelcakejes-stap1

1 Rasp de rauwe aardappelen. Druk wat van het vocht eruit.

aardappelcakejes-stap2

2 Pureer de gekookte aardappelen.

aardappelcakejes-stap3

3 Meng de rauwe en gekookte aardappelen, ei en slagroom.

aardappelcakejes-stap4

4 Schep de groente door de aardappelen.

aardappelcakejes-stap5

5 Voeg de kruiden toe.

aardappelcakejes-stap6

6 Meng goed door elkaar, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

aardappelcakejes-stap7

7 Schep het mengsel in kleine vormpjes.

aardappelcakejes-stap8

8 Bak ongeveer 30 minuten in de oven, op 150 graden.