Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Ananas espuma

espuma-header

Ananas espuma

Porties 6
Moeilijkheidsgraad
Totaal 70 min

Ingrediënten

  • 450 ml ananassap
  • 1 vanillestokje
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 cl kokoslikeur, zoals Malibu
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • siffon met capsules

espuma-stap1

1 Snij het vanillestokje in de lengte door, schraap de merg eruit. Laat de gelatineblaadjes tien minuten weken in koud water.

espuma-stap2

2 Breng het ananassap met de vanille aan de kook.

espuma-stap3

3 Voeg de vanillesuiker en de kokoslikeur toe. Haal van het vuur en laat even trekken.

espuma-stap4

4 Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in het warme sap.

espuma-stap5

5 Zeef het sap door een fijne zeef.

espuma-stap6

6 Giet het gezeefde sap in de siffon.

espuma-stap7

7 Draai de bovenkant op de siffon, draai er een capsule in en schud goed door elkaar. Laat dan minimaal een uur in de koelkast afkoelen.

espuma-stap8

8 Hou de siffon ondersteboven bij het opspuiten van het schuim.