Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Bessentaartjes

bessentaartjes

Bessentaartjes

Maak deze bessentaartjes met vers fruit van het seizoen: rode bessen zijn geschikt, maar ook bramen, frambozen, bosbessen of kruisbessen kunnen in de taart - of een mix natuurlijk.

Porties 6
Moeilijkheidsgraad
Totaal 80 min

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 200 gram boter (koud)
  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • snuf zout
  • 250 gram vanille-crème
  • 250 gram aalbessen

stap voor stap

bessentaart-stap1

1 Snij de koude boter met twee messen door de bloem en suiker. Voeg ei en het merg uit het uitgeschraapte vanillestokje toe, met een snuf zout.

bessentaart-stap2

2 Maak een bol van het deeg en pak het in huishoudfolie.

bessentaart-stap3

3 Bestuif de werkbank met bloem, rol het deeg dun uit.

bessentaart-stap4

4 Snij rondjes uit het deeg, die passen bij de vormpjes.

bessentaart-stap5

5 Beboter de vormpjes en bestrooi ze met wat bloem.

bessentaart-stap7

6 Bekleed ze met de deegrondjes. Doe dan in elk vormpje wat bakpapier en vul met blindbakvulling. Bak de taartjes dan 12 minuten in de oven, voorverwarmd op 180 graden.

bessentaart-stap8

7 Verwijder de blindbakvulling en vul de taartjes met vanille-crème. Verdeel dan het fruit over de taartjes. Bak ze nog 8 minuten in de oven.

bessentaart-stap9

8 Decoreer de afgekoelde taartjes met slagroom en wat blaadjes verse munt.