Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Chocoladetaartjes met warme mango-saus

choco-header

Chocoladetaartjes

Porties 6
Moeilijkheidsgraad
Totaal 60 min

Ingrediënten

  • Ingrediënten chocoladetaartje
  • 150 gram pure chocola
  • 150 gram boter, in blokjes
  • 150 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 5 eieren
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • boter en suiker voor bakvormpjes
  • Ingrediënten mangosaus
  • 2 mango's
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
  • 1 vanillestokje
  • 150 ml witte wijn
  • 2 cl maracuya-likeur

choco-stap-1

1 Hak de chocolade in stukken.

choco-stap-10

2 Snij het fruit in stukjes. Laat de suiker karamelliseren in een pan.

choco-stap-11

3 Blus af met de witte wijn. Laat dat opkoken met de met uit de vanillepeul en de maracuya-likeur.

choco-stap-12

4 Voeg de mango toe, laat die even meekoken.

choco-stap-13

5 Voeg naar smaak nog wat limoensap en limoenschil toe.

choco-stap-14

6 Voeg naar smaak nog wat limoensap en limoenschil toe.

choco-stap-2

7 Smelt de chocolade au bain-marie met de boter.

choco-stap-3

8 Klop de eieren, suiker en het merg uit het vanillestokje licht en schuimig.

choco-stap-4

9 Meng de gesmolten chocolade door het eimengsel.

choco-stap-5

10 Zeef de bloem, voeg toe aan het chocoladebeslag.

choco-stap-6

11 Vet ovenvaste schaaltjes in met de boter, bestrooi met wat suiker. Verdeel dan het beslag over de zes schaaltjes.

choco-stap-7

12 Zet even in de vriezer. Bak daarna de taartjes 12 tot 15 minuten op de barbecue, zo heet mogelijk maar niet direct in het vuur.

choco-stap-8

13 Laat de taartjes nog 2 minuten rusten, haal ze daarna uit de vormpjes.

choco-stap-9

14 Maak de mango-saus: schil de mango’s.