Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Ijs

img_icecream_04

Ijs

Zelf vanille-ijs maken is niet moeilijk. We laten stap voor stap zien hoe dat moet. Met dit basisrecept kun je allerlei variaties maken, zoals frambozenijs of stracciatella-ijs.

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 190 min

Ingrediënten

  • 10 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • grof gemalen amaretti
  • 150 gram suiker
  • 500 ml room
  • 300 gram gepureerde frambozen
  • Couverture chocolade voor Straciatella ijs

Bereiding

1. Doe 10 eierdooiers in een kom;

2. Voeg 150 gram suiker toe;

3. Schraap het vanillestokje uit en voeg de uitgeschraapte vanillezaadjes toe aan de suiker en de eieren;

4. Klop het mengsel tot een romig geheel;

5. Voeg al roerend 500 ml room toe.

6. Verhit in een pannetje (niet laten koken!) 500 ml melk;

7. Doe daarbij voorzichtig het ei-roommengsel;

8. Roer dit tot een zacht en stevig geheel, maar laat het niet stollen;

9. Zeef het geheel en laat het kort, maar snel, afkoelen. Plaats hiervoor de mix in ijswater;

10. Schenk het vervolgens in de ijsmachine;

11. Voor vruchtenijs: voeg in de ijsmachine 300 gram gepureerde frambozen (of andere vruchten) toe;

12. Voor Straciatella-ijs: voeg gesmolten couverture chocolade toe. De couverture wordt direct hard en vormt kleine stukjes chocolade in het ijs;

13. Voeg grof gemalen amarettini toe voor lekker knapperig ijs.


Video vanille ijs maken