Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Konijn met gnocchi van pompoen

konijn-header

Konijn

Konijn staat niet vaak op het menu. Vreemd, want het is bijzonder lekker vlees, licht en zacht van smaak. Nog nooit geproefd? Probeer dan dit heerlijke gerecht uit de oven.

Porties 0
Moeilijkheidsgraad
Totaal 50 min

Ingrediënten

  • Voor het konijn
  • 6 stukken konijnenrug, aan het bot
  • 6 plakken Parmaham
  • basilicum, rozemarijn
  • zout en peper
  • Voor de gnocchi
  • 6 stukken konijnenrug, aan het bot
  • 6 plakken Parmaham
  • basilicum, rozemarijn
  • zout en peper
  • 500 gram pompoen
  • 1 eidooier
  • 150 gram semola (Italiaanse bloem, OO)
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout, nootmuskaat

Bereiding

Bestrooi de konijnenrug met peper en zout. Leg de plakken ham op de werkbank, strooi er wat fijngehakte kruiden overheen en pak dan de ruggen in met de ham. Bak het vlees voorzichtig aan in een koekenpan en schuif het daarna in de oven, die is voorverwarmd op 80 graden. Het vlees moet een kerntemperatuur van 60 graden krijgen.

Schep de zaadjes uit de pompoen en snij de pompoen in kleine blokjes. Bak ze 30 minuten in de oven op 150 graden, laat even afkoelen en pureer. Kneed dan met de eidooier, Parmezaanse kaas en bloem tot een soepel deeg, breng op smaak met wat zout en nootmuskaat. Maak er gnocchi van. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook, kook de gnocchi in een paar minuten gaar. Schep ze om met wat gesmolten boter, serveer direct.


Tip
Serveer met gebakken blokjes pompoen en een lichte saus. Decoreer met pompoenpittenolie.