Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Aardappelcakejes


Deze snelle aardappelcakejes zijn een mooi bijgerecht voor een feestelijk etentje – en bovendien een goeie manier om een restje groente of een kliekje aardappels op te maken.

Bereidingstijd: 50 minuten Hoeveel personen: 6

Ingrediënten

200 gram rauwe aardappelen
100 gram gekookte aardappelen
60 ml slagroom
1 ei
1 eetlepel kleingesneden groente (wortel, selderij, prei)
peterselie, bieslook
zout, peper, nootmuskaat

Aardappelcakejes, stap voor stap

aardappelcakejes-stap1
1. Rasp de rauwe aardappelen. Druk wat van het vocht eruit.

aardappelcakejes-stap2
2. Pureer de gekookte aardappelen.
aardappelcakejes-stap3
3. Meng de rauwe en gekookte aardappelen, ei en slagroom.
aardappelcakejes-stap4
4. Schep de groente door de aardappelen.
aardappelcakejes-stap5
5. Voeg de kruiden toe.
aardappelcakejes-stap6
6. Meng goed door elkaar, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
aardappelcakejes-stap7
7. Schep het mengsel in kleine vormpjes.
aardappelcakejes-stap8
8. Bak ongeveer 30 minuten in de oven, op 150 graden.