Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Parijse uiensoep

Echte Franse uiensoep met een kaascrouton maak je in een half uur. De hartverwarmende soep krijgt zijn pittige smaak door zoete Spaanse uien, cayennepeper, witte wijn en lekker veel geraspte kaas.

Ingrediënten

1,5 liter sterke runderbouillon
500 ml droge witte wijn
1 eetlepel verse tijm
cayennepeper
500 gram Spaanse uien
30 gram boter
1 teen knoflook
3 eetlepels olijfolie
beetje bloem
Parmezaanse kaas
zout en peper
1 stokbrood

Bereidingstijd / couverts

30 minuten / 6 personen

Video Parijse uiensoep

Beschrijving

  • Snij de uien fijn en bak ze goudbruin in de boter. Strooi er wat bloem overheen en bak die een paar minuten mee.

  • Blus af met de bouillon en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Ris de tijmblaadjes van de stengels en hak ze fijn. Snijd ook de knoflook fijn. Voeg toe aan de soep.
  • Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de helft van de kaas met de witte wijn en voeg toe aan de soep. Haal de pan van het vuur en roer nog een keer door.

  • Schep de soep in ovenvaste schaaltjes. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de soep, maar hou een klein beetje geraspte kaas achter.

  • Zet de soepkommen tien minuten in de oven op 160 graden.

  • Snij het stokbrood in dunne plakjes, bestrijk met olijfolie en strooi het laatste beetje kaas erover. Bak ze vijf minuten op 180 graden.

  • Serveer de soep met een kaascrouton in of naast de soep. Serveer met witte wijn.