Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Fraisiertaart

Strawberry-0015
Fraisiertaartjes zijn eenpersoonstaartjes met een biscuitbodem, verse aardbeien en luchtige roomvulling. De kleine taartjes zijn het ideale nagerecht voor een Valentijnsmenu.

Ingrediënten

9 eieren
125 gram boter
25 ml olie

250 ml melk
20 ml sinaasappellikeur
125 gram rietsuiker met 125 ml water

290 gram suiker

200 gram bloem

1 vanillestokje

500 gram aardbeien

Bereidingstijd

130 minuten

Couverts

10

Video Fraisiertaart

Bereiding

Eerst scheiden we zeven eieren. We kloppen het eiwit stijf terwijl we 165 gram suiker toevoegen. We mengen de eierdooiers met de olie. Voeg de eierdooiers toe aan het geklopte eiwit en meng deze voorzichtig. Vervolgens voegen we voorzichtig 165 gram bloem toe zodat we deeg krijgen. Het deeg smeren we uit over een bakplaat met bakpapier en bakken het in de oven op 200 graden gedurende ongeveer 7 minuten goudbruin.

Om de crème te maken, brengen we de melk met het vanillestokje aan de kook. In een andere kom kloppen we 2 eieren en 125 gram suiker. Langzaam voegen we wat warme melk en 35 gram bloem toe. Meng dit met de rest van de melk en laat dit koken op een laag vuurtje totdat de melk licht indikt. Giet de crème over in een kom, dek deze af met huishoudfolie en laat het rusten.

Voor de siroop mengen we water en rietsuiker. Dit koken we totdat de suiker volledig is opgelost. 

We snijden de aardbeien in schijfjes en enkele mooie stukjes.

Pak het deeg, verwijder het bakpapier en snij rondjes uit het deeg met behulp van een metalen ring of een glas. 

Op een andere bakplaat leggen we ook weer bakpapier. Hierop plaatsen we onze taartvormpjes. Als eerste plaatsen we een rond plakje deeg in het vormpje. Vervolgens leggen we daar stukjes aardbei op.