Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Bessentaartjes

Maak deze bessentaartjes met vers fruit van het seizoen: rode bessen zijn geschikt, maar ook bramen, frambozen, bosbessen of kruisbessen kunnen in de taart - of een mix natuurlijk.

Bereidingstijd: 60 minuten + afkoelen Hoeveel personen: 6

Ingrediënten

100 gram suiker

200 gram boter (koud)

300 gram bloem

1 ei

1 vanillestokje

snuf zout

250 gram vanille-crème

250 gram aalbessen

Stap voor stap

bessentaart-stap1
1. Snij de koude boter met twee messen door de bloem en suiker. Voeg ei en het merg uit het uitgeschraapte vanillestokje toe, met een snuf zout.
bessentaart-stap2
2. Maak een bol van het deeg en pak het in huishoudfolie.
bessentaart-stap3
3. Bestuif de werkbank met bloem, rol het deeg dun uit.
bessentaart-stap4
4. Snij rondjes uit het deeg, die passen bij de vormpjes.
bessentaart-stap5
5. Beboter de vormpjes en bestrooi ze met wat bloem.
bessentaart-stap7
6. Bekleed ze met de deegrondjes. Doe dan in elk vormpje wat bakpapier en vul met blindbakvulling. Bak de taartjes dan 12 minuten in de oven, voorverwarmd op 180 graden.
bessentaart-stap8
7. Verwijder de blindbakvulling en vul de taartjes met vanille-crème. Verdeel dan het fruit over de taartjes. Bak ze nog 8 minuten in de oven.
bessentaart-stap9

8. Decoreer de afgekoelde taartjes met slagroom en wat blaadjes verse munt.