Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Chocoladetaartjes met warme mango-saus


Bereidingstijd: 45 minuten Hoeveel personen: 6

Ingrediënten chocoladetaartje

150 gram pure chocola

150 gram boter, in blokjes

150 gram suiker

75 gram bloem

5 eieren

1 vanillestokje, uitgeschraapt

boter en suiker voor bakvormpjes

Ingrediënten mangosaus

2 mango's

4 eetlepels suiker

1 limoen, schil geraspt en uitgeperst

1 vanillestokje

150 ml witte wijn

2 cl maracuya-likeur

Stap voor stap

choco-stap-1

1. Hak de chocolade in stukken.

choco-stap-2

2. Smelt de chocolade au bain-marie met de boter.

choco-stap-3

3. Klop de eieren, suiker en het merg uit het vanillestokje licht en schuimig.

choco-stap-4

4. Meng de gesmolten chocolade door het eimengsel.

choco-stap-5

5. Zeef de bloem, voeg toe aan het chocoladebeslag.

choco-stap-6

6. Vet ovenvaste schaaltjes in met de boter, bestrooi met wat suiker. Verdeel dan het beslag over de zes schaaltjes.

choco-stap-7

7. Zet even in de vriezer. Bak daarna de taartjes 12 tot 15 minuten op de barbecue, zo heet mogelijk maar niet direct in het vuur.

choco-stap-8

8. Laat de taartjes nog 2 minuten rusten, haal ze daarna uit de vormpjes.

choco-stap-9

9. Maak de mango-saus: schil de mango’s.

choco-stap-10

10. Snij het fruit in stukjes. Laat de suiker karamelliseren in een pan.

choco-stap-11

11. Blus af met de witte wijn. Laat dat opkoken met de met uit de vanillepeul en de maracuya-likeur.

choco-stap-12

12. Voeg de mango toe, laat die even meekoken.

choco-stap-13

13. Voeg naar smaak nog wat limoensap en limoenschil toe.

choco-stap-14

14. Voeg naar smaak nog wat limoensap en limoenschil toe.