Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Ananas espuma


Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur afkoelen Hoeveel personen: 6

Ingrediënten

450 ml ananassap
1 vanillestokje
2 blaadjes gelatine
2 cl kokoslikeur, zoals Malibu
1 eetlepel vanillesuiker
siffon met capsules

Ananas espuma, stap voor stap

espuma-stap1
1. Snij het vanillestokje in de lengte door, schraap de merg eruit. Laat de gelatineblaadjes tien minuten weken in koud water.

espuma-stap2
2. Breng het ananassap met de vanille aan de kook.
espuma-stap3
3. Voeg de vanillesuiker en de kokoslikeur toe. Haal van het vuur en laat even trekken.
espuma-stap4
4. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in het warme sap.
espuma-stap5
5. Zeef het sap door een fijne zeef.
espuma-stap6
6. Giet het gezeefde sap in de siffon.
espuma-stap7
7. Draai de bovenkant op de siffon, draai er een capsule in en schud goed door elkaar. Laat dan minimaal een uur in de koelkast afkoelen.
espuma-stap8
8. Hou de siffon ondersteboven bij het opspuiten van het schuim.