Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

IJs

Zelf vanille-ijs maken is niet moeilijk. We laten stap voor stap zien hoe dat moet. Met dit basisrecept kun je allerlei variaties maken, zoals frambozenijs of stracciatella-ijs.

Ingrediënten

10 eidooiers
1 vanillestokje
500 ml melk
grof gemalen amaretti
150 gram suiker
500 ml room
300 gram gepureerde frambozen
Couverture chocolade voor  Straciatella ijs

Benodigdheden

Kom

Maatbeker

Zeef

IJsmachine

Garde

Pan

IJswater

Video vanille ijs maken

Bereiding

  • Doe 10 eierdooiers in een kom;

  • Voeg 150 gram suiker toe;

  • Schraap het vanillestokje uit en voeg de uitgeschraapte vanillezaadjes toe aan de suiker en de eieren;

  • Klop het mengsel tot een romig geheel;

  • Voeg al roerend 500 ml room toe.

  • Verhit in een pannetje (niet laten koken!) 500 ml melk;

  • Doe daarbij voorzichtig het ei-roommengsel;

  • Roer dit tot een zacht en stevig geheel, maar laat het niet stollen;

  • Zeef het geheel en laat het kort, maar snel, afkoelen. Plaats hiervoor de mix in ijswater;

  • Schenk het vervolgens in de ijsmachine;

  • Voor vruchtenijs: voeg in de ijsmachine 300 gram gepureerde frambozen (of andere vruchten) toe;

  • Voor Straciatella-ijs: voeg gesmolten couverture chocolade toe. De couverture wordt direct hard en vormt kleine stukjes chocolade in het ijs;

  • Voeg grof gemalen amarettini toe voor lekker knapperig ijs.

 Eet smakelijk!