Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Kokos-mangotaartje

Een kokos-mangotaartje is een prachtig nagerecht. We laten zien hoe je de bodem, de bavarois, de vulling en de decoratie kunt maken met producten van Bake & Deco, exclusief bij Makro verkrijgbaar.

Ingrediënten voor 4 stuks (ringen 7 cm ø)

1 stuks verse mango
Rum (Estaro)

50 gr Bake & Deco mix voor bavaroise
3 eieren

15 gr kokospasta (santen Go-Tan)
1 st kokosnoot
250 ml slagroom

50 gr rietsuiker (Wester)
50 gr gemalen kokos (Go-Tan)
200 gr Bake & Deco mix voor biscuit


45 gr Bake & Deco smeltsnoep groen
45 gr Bake & Deco smeltsnoep geel
100 gr Bake & Deco afdekgelei neutraal

Video kokos-mangotaartje

Mangocompote voor interieur taartje stap-voor-stap

  • Mango schillen en in stukjes snijden. Houdt 1/3 van de mango apart voor de mango spiegel.

  • In een pan ca. 20 gram rietsuiker karamelliseren.

  • Afblussen met mangostukjes en een scheut rum.

  • Mangocompote verdelen in een siliconen matje (ca. 30-35 gram p/stuk). Daarna invriezen.

Kokostaartje stap-voor-stap

  • Mix voor Biscuit draaien (zie bereidingswijzeverpakking biscuit 20 cm ø).

  • Bakplaat invetten en met bakpapier beleggen.

  • Biscuit beslag gladstrijken op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dunne laag van circa 1 cm (of een deel van de bakplaat, afhankelijk van de grootte bakplaat). Voor het bakken bestrooien met gemalen kokos. Afbakken op 180°C circa 15 min. Gelijk van de bakplaat afhalen.
  • Ringen voorbereiden met een plastic folie banderol en een uitgestoken rondje van de kokosbiscuit plak op de bodem

  • Mix voor Bavaroise bereiden (½ receptuur zie bereidingswijze verpakking). Breng de bavaroise op smaak door de kokospasta van te voren te mengen met het toe te voegen lauw water.
  • Ringen voor de helft vullen met kokosbavaroise (gebruik hiervoor een spuitzak). Ingevroren mangocompote uit het siliconen matje lossen en in de ring met bavaroise drukken. Vul de rest van de ring af met bavaroise en strijk glad met een glaceermes.
  • Gevulde ringen 2 uur in de koelkast laten opstijven.

  • Daarna afwerken met een spiegel van mangogelei (100 gram neutrale gelei koken met 1/3 gepureerde mango en 50 gram water).