Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Risotto

Hoe maak je de perfecte risotto? Met lekkere rijst, bouillon, geduld en toewijding.

Ingrediënten

1 liter groente- of runderbouillon
boter
uien
½ teen knoflook
400 gram arborio-rijst
150 ml witte wijn
zout

Bereidingstijd / couverts

30 minuten / 4 personen

Video Risotto

Beschrijving

  1. Snipper de ui en de knoflook zo fijn mogelijk.

  2. Smelt wat boter in de pan, fruit ui en knoflook glazig.

  3. Voeg dan de rijst toe en schep door elkaar. Blijf roeren, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken.

  4. Als de rijst doorzichtig wordt, blus dan af met de witte wijn.

  5. Giet de hete bouillon in de pan. Blijf roeren tot alle bouillon en wijn is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is.

  6. Voeg een flinke klont boter toe en breng op smaak met wat zout.

  7. Variant op dit basisrecept: voeg geraspte Parmezaanse kaas en room toe aan de risotto en maak af met wat verse kruiden.