Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Zelf pastadeeg maken

Pasta zonder ei

Ingrediënten

400 gram pastameel
220 ml water
1 eetlepel zout

Bereidingstijd

30 minuten + 60 minuten wachten

Beschrijving in stappen

  • Leg de bloem in een bergje op het werkblad, maak een kuiltje in het midden. Doe water en zout in het kuiltje en werk door elkaar, vanaf de rand naar het midden.
  • Kneed vijftien minuten tot een glad deeg. Test of het deeg goed is gemengd: zijn er nog meelrestjes te zien?

  • Pak het deeg in en laat een uur rusten op kamertemperatuur. Rol het daarna uit in de pastamachine en snij er tagliatelle of spaghetti van. Dit pastadeeg kan niet worden gebruikt voor gevulde pasta, zoals ravioli, want het plakt niet goed.

Video pastadeeg maken

Pasta met ei

Ingrediënten

400 gram pastameel
4 eieren
1 eetlepel zout
olijfolie

Beschrijving in stappen

  • Leg de bloem in een bergje op het werkblad, maak een kuiltje in het midden. Doe de eieren en het zout in het kuiltje en werk door elkaar, vanaf de rand naar het midden. Voelt het deeg te stevig, voeg dan olijfolie toe.
  • Kneed vijftien minuten tot een soepel deeg.

  • Rol het deeg uit met de pastamachine. Gebruik het deeg vers, dan is de smaak het beste. Afhankelijk van de dikte moet de pasta ongeveer drie tot vijf minuten worden gekookt in ruim, zout water