Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Ceviche van Sockeye zalm met venkel

Zalm Jan Smink L

Recept

Ceviche zalm

Ingrediënten

250 gram zalm
1 limoen
1 citroen
½ rode peper
½ sjalot
30 gram gember
1 dl zonnebloemolie
1 dl olijfolie
50 gram witte aceto

Werkwijze

Maak de zalm schoon en zout deze licht. Snijd de peper, gember en sjalot rag fijn. Zweet dit aan in de zonnebloemolie. Voeg citroensap en rasp toe. Voeg limoensap en rasp toe. Voeg de aceto en de olijfolie toe. Leg de zalm in de marinade laat rustig ‘garen’ voor ongeveer 45 minuten.


Krokante rijst

Ingrediënten

2 rijstvellen
Furikake-kruiden

Werkwijze

Pof de rijst in hete zonnebloemolie en laat deze goed uitlekken. Maak op smaak met furikake-kruiden.


Gebakken avocado

Ingrediënten

1 avocado
Eetlepel ponzu

Werkwijze

Snij de avocado in 8 plakken. Zout deze licht. Bak aan in een koekenpan zodat ze aan beide kanten mooi goudbruin worden. Blus af met ponzu en haal gelijk uit de pan.


Emulsie van limoen

Ingrediënten

1 limoen
40 gram yoghurt
45 gram eiwit
20 gram limoensap
2 dl zonnebloemolie

Werkwijze

Doe de yoghurt, eiwit en limoensap in een litermaat. Mix dit goed door en voeg met een dun straaltje de olie toe. Maak de crème op smaak met zout, limoenrasp en peper en bewaar in een spuitzak of spuitfles.


Tip

Serveer de ceviche van zalm met dungesneden venkel. Laat de venkel van tevoren op ijswater krullen. Bovendien wordt deze dan extra knapperig.



Terug naar receptenpagina

Jan Smink

Sterrenkok Jan Smink is al de helft van zijn leven bezig met de kunst van koken. Vanaf de Eindhovense Sterklas heeft zijn carriere hem gebracht in de keukens van onder andere Landgoed Lauswolt en De Librije. Jan heeft diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Zilveren Champignon en tot tweemaal toe de eerste plaats bij de Bocuse d’Or, de prestigieuze onderscheiding voor de beste kok van Nederland.

Recepten van Jan Smink


Afbeelding van jan smink

Meer van Jan Smink

Konijnbout Jan Smink S

HOOFDGERECHT
Zachtgegaarde konijnenbout met limoenblad en citroengras

Bekijk het recept


Pompoen Jan Smink S

NAGERECHT
Gepofte en gekaramelliseerde pompoen met witte chocolade

Bekijk het recept