Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Cocktails

De meeste cocktails zijn op basis van gedestilleerde dranken. Zo kan je ongetwijfeld de Gin tonic, Mojitoo of de Bloody Mary. Wist je dat er ook heerlijke cocktails zijn op basis van wijnen en bubbels? Hieronder tref je een aantal cocktails aan, die je zelf gemakkelijk kunt maken voor de borrel thuis of voor een etentje met vrienden.

Tip: voor alcoholvrije varianten kan alcoholvrije wijn ingezet worden.


Hendriks Gin

HENDRICK’S – Een buitengewoon bijzondere gin

Hendrick’s Gin is een wonderbaarlijke, superpremium gin met een eigenzinnig karakter voor de meest buitengewone symfonie van smaken. Hendrick’s Gin wordt gedistilleerd in het nogal ‘on-ginse’ kustplaatsje Girvan, gesitueerd aan de zuid-westkust van Schotland en wordt met de hand vervaardigd in kleine batches van slechts 500 liter per keer. Hendrick’s Gin is geïnfuseerd met bijzondere essences van komkommer en rozenblaadjes. Dit ongebruikelijke duo wordt daarnaast verrijkt door 11 zorgvuldig geselecteerde botanische ingrediënten, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Na zorgvuldige analyse door master distiller Lesley Gracie, worden alleen de beste ingrediënten gebruikt voor Hendrick’s Gin. Het brede palet van smaken komt samen in een unieke, verfrissende gin met een heerlijk bloemig aroma.

Hendriks Gin tonic

Hendrick’s Gin & Tonic: perfect serve

• 50 ml Hendrick’s Gin
• 150 ml Thomas Henry Tonic Water

Vul een longdrinkglas ruim met ijsblokjes. Schenk de Hendrick’s Gin uit over de ijsblokjes en voeg vervolgens de Thomas Henry Tonic toe. Roer de ingrediënten zachtjes door elkaar en garneer de Hendrick’s & Tonic met 3 dun gesneden plakjes verse komkommer.

Hendriks Last word

Last Word

• 30ml Hendrick’s Gin
• 30ml Bols Maraschino Likeur
• 30ml groene Chartreuse
• 30ml vers limoensap

Schenk alle ingrediënten uit in een shaker. Vul de shaker met ijs en shake hard gedurende 10 seconden. Giet door een fijn zeefje in een gekoeld cocktailglas en garneer met een plakje verse komkommer.
Hendriks The rose garden

The Rose Garden

• 40ml Hendrick’s Gin
• 20ml vers citroensap
• 12.5ml raspberry & Rose Siroop
• 60ml lychee sap
• 60ml Thomas Henry Bitter Lemon

Vul een longdrinkglas ruim met ijsblokjes en schenk alle ingrediënten, behalve de Thomas Henry Bitter Lemon, uit over de ijsblokjes. Roer de ingrediënten met een barlepel goed door elkaar en top af met Thomas Henry Bitter Lemon en voeg eventueel extra ijsblokjes toe. Garneer The Rose Garden met een framboos en dun gesneden plakjes verse komkommer.