Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Cocktails

De meeste cocktails zijn op basis van gedestilleerde dranken. Zo ken je ongetwijfeld de Gin tonic, Caipirinha of de Bloody Mary. Hieronder tref je een aantal cocktails aan, die je zelf gemakkelijk kunt maken.



Cocktails-Pink gin

Pink Spritz

Ingrediënten

• 50 ml Gordon’s Premium Pink Gin
• 75 ml Sprite
• Een barmaatje prosecco
• Aardbei en framboos voor garnering


Bereiding
Neem een copaglas of groot wijnglas en vul deze tot aan de rand met ijsklontjes. Voeg 50 ml Gordon's Premium Pink toe, 75 ml Sprite toe en een barmaatje Prosecco. Roer het geheel zeer licht door. Garneer het glas naar smaak met aardbei en framboos.

Cocktails-Bloody Mary

Bloody Mary

Ingrediënten

• 50 ml Ketel One vodka
• 10 ml vers citroensap
• 100 ml tomatensap
• Tabasco
• Worcestersaus
• Zout en peper


Bereiding
Mix alle ingrediënten voorzichtig in een mengbeker. Wrijf vervolgens de rand van het highball-glas in met citroen. Haal het glas door zout- en peperkorrels en vul het driekwart met ijsklontjes. Giet nu het mengsel over in het gegarneerde highball-glas. Voorzichtig, zodat je je mooi opgemaakte rand niet aantast. Maak de Bloody Mary af met een schijfje citroen, een cherrytomaatje en zwarte peper en zout naar eigen inzicht.



CocktailsSt Germain Spritz

St. Germain Spritz

Ingrediënten

• 2 delen Grey Goose vodka
• 1,5 deel St-Germain vlierbloesem-likeur
• 2 delen sodawater
• 2 schijfjes limoen


Bereiding
Meng vodka, St-Germain en limoensap in een cocktialshaker. Aftoppen met ijsblokjes en schud stevig. Gier voorzichtig over in een gekoelde flute en vul het geheel aan met sodawater. Roerstaafje erin en klaar!

Cocktails-Bobbys Grandson

Bobby’s Grandson

Ingrediënten

• 35 ml Bobby's Schiedam Dry Gin
• 35 ml Premium Red Vermouth
• 1 scheutje oranjebitter
• Een twist van sinaasappelschil


Bereiding
Begin met een lowball, een ouderwets glas gevuld met ijs en schenk de gin en vermouth er in. Roer het geheel voorzichtig door. Maak deze cocktail af met twee streepjes sinaasappelbitter en garneer desgewenst met een twist van sinaasappelschil.

Cocktails-Bacardi Cuba Libre

Bacardi Cuba Libre

Ingrediënten

• 35 ml Bacardi Carta Oro
• 100 ml cola
• 2 schijfjes limoen


Bereiding
Neem een longdrinkglas en vul deze met ijsblokjes. Schenk de bruine rum en cola in knijp de partjes limoen boven het glas uit. Voeg deze toe en roer het geheel even door.

Cocktails-Scroppino

Scroppino

Ingrediënten

• 15 ml Finlandia vodka
• 50 ml prosecco
• 100 g citroen-sorbetijs


Bereiding
Haal het citroensorbetijs een kwartiertje voor je wil beginnen aan het recept uit de vriezer. Roer snel en krachtig door met een garde tot er een smeuïge massa ontstaat. Schenk de vodka en prosecco erbij en roer nog even snel door. Schenk in en serveer à la minute.

Jameson Caskmates0DCocktailsIPA Fizz

Jameson Caskmates IPA Fizz

Ingrediënten

• 40 ml Jameson Caskmates
• 5 ml bananenlikeur
• 80 ml India Pale Ale (IPA)
• Grapefruitsap


Bereiding
Schenk de Jameson Caskmates, gevolgd door een scheutje Crème de Banane. Vul het glas met ijs en schenk de IPA erbij. Knijp wat grapefruitsap over de mix en garneer de cocktail met een schijfje grapefruit.

Cocktails-Damrak Gin

Damrak Gin & Tonic

Ingrediënten

• 40 ml Damrak Gin
• 150 ml Thomas Henry tonic
• 2 sinaasappelschijfjes


Bereiding
Vul een groot wijnglas met ijs en schenk de Damrak Gin in. Vul het glas met de tonic. Roer het geheel door en garneer met de schijfjes sinaasappel.

Cocktails-Jerry loves Ginger

Jerry loves Ginger

Ingrediënten

• 40 ml Sailor Jerry Spiced Rum
• 150 ml Thomas Henry Ginger Ale
• 2 limoenpartjes


Bereiding
Vul een groot wijnglas met ijs en schenk de Sailor Jerry Spiced Rum in. Vul het glas met de ginger ale. Knijp de limoenpartjes uit boven het glas en voeg de partjes ook toe. Even roeren.

Cocktails-Mint Julep

Mint Julep

Ingrediënten

• 5 cl Jim Beam bourbon whiskey
• 8 muntblaadjes
• 10 ml suikerwater
• 2 scheutjes angostura bitter
• Crushed ice


Bereiding
De doe muntblaadjes in een tumbler en muddle met suikerwater. Vul het glas met crushed ice en voeg bourbon toe. Roer door totdat de mix goed opschuimt. Garneer de cocktail met een takje munt.



CocktailsDutch  Stormy

Dutch & Stormy

Ingrediënten

• 50 ml Ketel 1 Matuur
• 20 ml vers limoensap
• 2 scheutjes Angostura Bitter
• Ginger beer
• 1 partje limoen


Bereiding
Neem een longdrinkglas en vul deze met ijs. Schenk de Ketel 1 Matuur, het limoensap en de angostura bitter uit en roer door. Top het af met ginger beer en garneer met een partje limoen.

Cocktails-Caipirinha

Caipirinha

Ingrediënten

• Cachaca 51
• 2 barlepels rietsuiker
• 4 partjes limoen
• Crushed ice


Bereiding
Vul een tumblerglas met de rietsuiker en limoen. Druk de suiker en limoen fijn. Voeg crushed ice en de cachaca-rum toe. Roer het geheel flink door en vul het glas aan met crushed ice.


Hendrick's

Hendriks Gin

Een buitengewoon bijzondere gin

Hendrick’s Gin is een wonderbaarlijke, superpremium gin met een eigenzinnig karakter voor de meest buitengewone symfonie van smaken. Hendrick’s Gin wordt gedistilleerd in het nogal ‘on-ginse’ kustplaatsje Girvan, gesitueerd aan de zuid-westkust van Schotland en wordt met de hand vervaardigd in kleine batches van slechts 500 liter per keer. Hendrick’s Gin is geïnfuseerd met bijzondere essences van komkommer en rozenblaadjes. Dit ongebruikelijke duo wordt daarnaast verrijkt door 11 zorgvuldig geselecteerde botanische ingrediënten, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Na zorgvuldige analyse door master distiller Lesley Gracie, worden alleen de beste ingrediënten gebruikt voor Hendrick’s Gin. Het brede palet van smaken komt samen in een unieke, verfrissende gin met een heerlijk bloemig aroma.

Hendriks Gin tonic

Perfect serve

Ingrediënten

• 50 ml Hendrick’s Gin
• 150 ml Thomas Henry Tonic Water


Bereiding
Vul een longdrinkglas ruim met ijsblokjes. Schenk de Hendrick’s Gin uit over de ijsblokjes en voeg vervolgens de Thomas Henry Tonic toe. Roer de ingrediënten zachtjes door elkaar en garneer de Hendrick’s & Tonic met 3 dun gesneden plakjes verse komkommer.

Hendriks Last word

Last Word

Ingrediënten

• 30ml Hendrick’s Gin
• 30ml Bols Maraschino Likeur
• 30ml groene Chartreuse
• 30ml vers limoensap

Bereiding
Schenk alle ingrediënten uit in een shaker. Vul de shaker met ijs en shake hard gedurende 10 seconden. Giet door een fijn zeefje in een gekoeld cocktailglas en garneer met een plakje verse komkommer.

Hendriks The rose garden

The Rose Garden

Ingrediënten

• 40ml Hendrick’s Gin
• 20ml vers citroensap
• 12.5ml raspberry & Rose Siroop
• 60ml lychee sap
• 60ml Thomas Henry Bitter Lemon

Bereiding
Vul een longdrinkglas ruim met ijsblokjes en schenk alle ingrediënten, behalve de Thomas Henry Bitter Lemon, uit over de ijsblokjes. Roer de ingrediënten met een barlepel goed door elkaar en top af met Thomas Henry Bitter Lemon en voeg eventueel extra ijsblokjes toe. Garneer The Rose Garden met een framboos en dun gesneden plakjes verse komkommer.