Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder
Coquille Jan Smink L

Gebakken coquille

Ingrediënten

3 stuks coquille

Werkwijze

Zout de coquilles licht. Bak aan beide kanten mooi goudbruin aan in een klein beetje olie. Denk erom dat je de coquilles niet te lang bakt


Zwarte knoflook-emulsie

Ingrediënten

5 tenen zwarte knoflook
40 gram yoghurt
45 gram eiwit
20 gram sushi-azijn
2 dl zonnebloem olie

Werkwijze

Doe de knoflook samen met de yoghurt, eiwit en azijn in een litermaat. Mix dit goed door en voeg met een dun straaltje de olie toe. Maak de crème op smaak met zout en peper en bewaar in een spuitzak of spuitfles.


Puree van knolselderij

Ingrediënten

½ knolselderij
100 gram boter
Peper en zout

Werkwijze

Schil de selderij en snijd in grove stukken. Kook de selderij gaar in een vacuümzak en doe in de oven op 100°C. Als deze gaar is goed uit laten lekken denk erom dat je het kookvocht apart houd. Draai de knol door met de boter in de blender tot een gladde puree en breng op smaak met peper en zout.


Vinaigrette van knolselderij

Ingrediënten

Kookvocht van de knolselderij
(zie hierboven)
1 dl ponzu
1 dl gerookte olijfolie

Werkwijze

Meng het kookvocht, ponzu en de olijfolie tot een mooie dressing.


Knolselderij-chips

Ingrediënten

¼ knolselderij

Werkwijze

Snijd de knolselderij in flinter dunne plakken op de snijmachine. Snij deze in superfijne julienne. Frituur in zonnebloemolie goudbruin op 150°C. Zout de chips na een dek goed af zodat er geen vocht bij komt


Knolselderij-plakjes

Ingrediënten

¼ knolselderij

Werkwijze

Snij de knol selderij in dunne plakken op de snijmachine. Steek deze uit met een kleine ronde steker. Blancheer de knol plakjes kort zodat deze net gaar is. Maak aan met een beetje knolvinaigrette voor het serveren.


Geraspte macadamianoten

Ingrediënten

25 gram macadamianoten

Werkwijze

Rooster de noten 8 minuten in de oven op 180°C. Snijd de helft in kwartjes. De andere noten rasp je op het laatste moment over het gerecht heen.



Terug naar receptenpagina

Jan Smink

Sterrenkok Jan Smink is al de helft van zijn leven bezig met de kunst van koken. Vanaf de Eindhovense Sterklas heeft zijn carriere hem gebracht in de keukens van onder andere Landgoed Lauswolt en De Librije. Jan heeft diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Zilveren Champignon en tot tweemaal toe de eerste plaats bij de Bocuse d’Or, de prestigieuze onderscheiding voor de beste kok van Nederland.

Recepten van Jan Smink


Afbeelding van jan smink

Laat je inspireren


Truffelaardappel Jan Smink S

VOORGERECHT
Mousseline van truffel-aardappel

Bekijk het recept


Konijnbout Jan Smink S

HOOFDGERECHT
Zachtgegaarde konijnenbout met limoenblad en citroengras

Bekijk het recept