Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Coquilles met crème van zwarte knoflook

Coquilles met zwarte knoflook L

Recept


Coquille gebakken  

Bak 2 coquilles kort op hoog vuur in een klein beetje zonnebloemolie en breng ze met enkel wat zout op smaak. Let op dat je ze niet te lang gaart.


Coquille rauw  

Snijd de coquille in dunne plakken en maak op smaak met grof zeezout en een klein beetje olijfolie.


Zwarte knoflookcrème  

Meng 40 gram yoghurt, 30 gram eiwit, 5 tenen zwarte knoflook en 160 gram zonnebloemolie met de staafmixer tot een stevige crème. Druk deze door een zeef heen om de klontjes er uit te filteren. Breng op smaak met peper en zout.


Champignons  

Gebruik bundelzwammen, witte champignons en paddenstoelen en golden enoki. Snijd met een mandoline deze rauw en in dunne plakken en kruid met zout en wat olijfolie.


Kervel  

Alleen de kleine steeltjes gebruiken bij de opmaak van het bord. Maak een mooie, groene olie van de overgebleven blaadjes en grove stelen en 2 dl zonnebloemolie in de keukenmachine of blender, zeef de olie daarna uit.


Prosciutto-chips  

Leg de plakken dungesneden prosciutto-ham op siliconen matjes of bakpapier en bak ze in de oven af op 140°C gedurende 8 minuten.Terug naar receptenpagina

Jan Smink

Sterrenkok Jan Smink is al de helft van zijn leven bezig met de kunst van koken. Vanaf de Eindhovense Sterklas heeft zijn carriere hem gebracht in de keukens van onder andere Landgoed Lauswolt en De Librije. Jan heeft diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Zilveren Champignon en tot tweemaal toe de eerste plaats bij de Bocuse d’Or, de prestigieuze onderscheiding voor de beste kok van Nederland. 

Meer van Jan Smink


Jan Smink recepten