Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Gekaramelliseerde pompoen met witte chocolade

Pompoen Jan Smink L

Recept

Gepofte pompoen

Ingrediënten

½ butternut pompoen
1 sinasappel
Bruine suiker

Werkwijze

Maak de pompoen schoon en bestrooi deze met bruine suiker. Pof de pompoen in 25 minuten gaar op 160°C in de heteluchtoven. Pluk de pompoen leeg en rasp hier sinaasappel over heen.


Gekaramelliseerde pompoen

Ingrediënten

½ butternut pompoen
1 dl sinasappel
1 limoen
50 gram suiker
50 gram boter

Werkwijze

Maak bolletje van de pompoen met behulp van een pommes parisienne-boor. Smelt de suiker in een koekenpan en voeg de pompoen bolletjes toe. Laat de suiker karamelliseren. Voeg vervolgens de boter en het sinaasappelsap toe en laat inkoken tot een dikke siroop. Rasp de schil van 1 limoen over de bolletjes.


Gel van citrus en kervel

Ingrediënten

250 gram citroensap
250 gram suiker
400 gram water
12 gram agar agar
½ bos kervel

Werkwijze

Kook het citroensap, suiker en water op met de agar agar en laat 30 seconden goed doorkoken. Koel terug in de koeling tot het een gelei is. Draai de gelei door met de kervel in de blender tot een gladde gel en doe in een spuitzak.


Witte chocolade-emulsie

Ingrediënten

20 gram eiwit
20 gram yoghurt
10 gram citroensap
100 gram zonnebloemolie
35 gram poeder van witte chocolade

Werkwijze

Meng het eiwit met de yoghurt en citroensap in een litermaat met behulp van een staafmixer en voeg druppelsgewijs de olie toe. Als je een dikke crème hebt voeg je de chocoladepoeder toe. Bewaar de emulsie in een spuitzak.


Geroosterde pompoenpitten

Ingrediënten

50 gram pompoenpitten
1 dl sinaasappelsap
1 sinaasappel
25 gram bruine suiker

Werkwijze

Rooster de pitten in een droge koekenpan totdat deze beginnen te springen in de pan. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Blus af met het sap en rasp er de schil van 1 sinasappel overheen en serveer dit meteen. Serveer met witlofpuntjes en kervelsteeltjes.



Terug naar receptenpagina

Jan Smink

Sterrenkok Jan Smink is al de helft van zijn leven bezig met de kunst van koken. Vanaf de Eindhovense Sterklas heeft zijn carriere hem gebracht in de keukens van onder andere Landgoed Lauswolt en De Librije. Jan heeft diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Zilveren Champignon en tot tweemaal toe de eerste plaats bij de Bocuse d’Or, de prestigieuze onderscheiding voor de beste kok van Nederland.

Recepten van Jan Smink


Afbeelding van jan smink

Meer van Jan Smink

Konijnbout Jan Smink S

HOOFDGERECHT
Zachtgegaarde konijnenbout met limoenblad en citroengras

Bekijk het recept


Zalm Jan Smink S

NAGERECHT
Ceviche van Sockeye zalm met venkel, krokante rijst en gebakken avocado

Bekijk het recept