Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Gebakken avocado met hazelnootchips

Image-recept-gebakken-avocado-L

Recept


Gebakken avocado

Ingrediënten

1 avocado

20 g ponzu of sojasaus

20 g crème fraîche

4 g gehakte rode peper

rasp van 1 limoen

2 druppels tabasco

30 g fijngehakte Granny Smith appel

Werkwijze

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Zout één helft van de avocado en verhit een beetje olie in de koekenpan. Bak deze avocado-helft rondom bruin aan, blus af met de ponzu en haal uit de pan. De andere wordt de vulling van gemaakt. Prak de avocado en voeg crème fraîche, peper, limoen, appel en tabasco toe. Neem deze vulling en vul de gebakken halve avocado waar de pit zat. Leg het geheel met de gevulde kant naar beneden op een bord.


Crème van curry madras

Ingrediënten

40 g eiwit

45 g yoghurt

10 g witte aceto

180 g zonnebloemolie

20 g curry madras-kruiden

zout

Werkwijze

Meng het eiwit, de yoghurt en aceto met een staafmixer in een litermaat. Voeg de kruiden toe en daarna de olie in een klein straaltje totdat je een mooie, dikke crème krijgt. Breng de massa op smaak met zout en doe in een spuitzak. Stip de avocado helemaal vol met de curry madras-crème.


Hazelnootchips

Ingrediënten

100 g tapioca-bloem

250 g groentenbouillon

100 g hazelnoot

4 g bakpoeder

3 g zout

Werkwijze

Breng de bouillon met de tapioca-bloem aan de kook en gaar deze tot het helder is. Voeg de overige ingrediënten toe en draai alles glad in de blender zodat er geen klontjes meer zijn. Laat afkoelen en smeer de massa uit op een bakmatje en bak dit 17 minuten af in de oven op 180°C. Haal de bakmat uit de oven, breek de chips af en steek de gevulde avocado vol met de krokantjes. Voeg naar eigen inzicht geroosterde hazelnootjes, diverse takjes en kruiden toe om het gerecht af te maken.


Terug naar receptenpagina

Image-Metro-Professional

Ontdek de nieuwe eigen merken van Makro

Met trots presenteren we onze nieuwe eigen merken: Metro Chef en Metro Professional. Deze twee nieuwe namen vormen het nieuwe gezicht van alle eigen producten van Makro, zowel food als non-food. Bekijk het assortiment


Lees meer

Jan Smink & Lars Drost

Jan Smink van De Librije en Lars Drost, aanstormend culinair talent en winnaar van de Bocuse d’Or 2017, laten zien hoe producten van onze nieuwe eigen merken een onvervangbaar onderdeel worden van een smaakmakend gerecht.


Laat je inspireren