Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Gerookte heilbot met zwarte knoflook

Image-recept-heilbot-L

Recept


Gerookte heilbot in plakjes

Ca. 4 plakjes per persoon. De gerookte heilbot is voorverpakt verkrijgbaar op de visafdeling.


Puree van knolselderij

Ingrediënten

200 g knolselderij geschild in blokjes

35 g volle roomboter

35 g gezouten macadamia’s

Werkwijze

Kook de knolselderij gaar in water met zout. In een vacuümzak bereiden kan ook, doe deze dan in de oven en stoom op 100°C. Laat de gare selderijknol goed uitlekken. Draai deze vervolgens door in de blender met de macademia’s en de boter tot je een gladde puree hebt. Breng op smaak met zout.


Crème van zwarte knoflook

Ingrediënten

40 g eiwit

45 g yoghurt

10 g citroensap

180 g zonnebloemolie

5 tenen zwarte knoflook

Werkwijze

Meng het eiwit, de yoghurt, knoflooktenen en het citroensap met een staafmixer in een litermaat. Voeg de zonnebloemolie in druppels toe totdat je een mooie, dikke crème krijgt. Maak de crème op smaak met zout.


Mini-uitjes in zoetzuur

Ingrediënten

10 mini-uitjes

50 g rode wijn-azijn

150 g gerookte olijfolie

50 g zonnebloemolie

25 g honing

15 g sushi-azijn

Werkwijze

Meng alle ingrediënten behalve de uitjes. Pel de uitjes schoon en halveer deze. Doe nu alles bij elkaar in een vacuümzak en vacumeer deze. Gaar de zak nu 2 uren op 80°C. Koel vervolgens terug op kamertemperatuur en haal de uitjes uit elkaar, zodat je mooie halve schelpjes krijgt.


Desemcroutons

Ingrediënten

Desembrood

Boter

Werkwijze

Snijd het brood in kleine vierkantjes en bak deze krokant in een pan met boter. Zout de croutons na en laat ze goed uitlekken.


Poeder van cepes

Ingrediënten

Gedroogd eekhoorntjesbrood (cepes)

Werkwijze

Draai het gedroogd eekhoorntjesbrood fijn in de blender.

Maak het gerecht af zoals op de foto en voeg krokante macadamia’s toe.


Terug naar receptenpagina

Image-Heilbot-Metro-Chef

Ontdek de nieuwe eigen merken van Makro

Met trots presenteren we onze nieuwe eigen merken: Metro Chef en Metro Professional. Deze twee nieuwe namen vormen het nieuwe gezicht van alle eigen producten van Makro, zowel food als non-food. Bekijk het assortiment


Lees meer 

Jan Smink & Lars Drost

Jan Smink van De Librije en Lars Drost, aanstormend culinair talent en winnaar van de Bocuse d’Or 2017, laten zien hoe producten van onze nieuwe eigen merken een onvervangbaar onderdeel worden van een smaakmakend gerecht.


Laat je inspireren