Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Tartaar van zalm

Image-recept-zalm-L

Recept


Sockeye zalm

Ingrediënten

60 g zalm per persoon

Werkwijze

Snijd de plakjes gerookte zalm in blokjes.


Tomyam crème

Ingrediënten

1 pak kokosroom

1 stuk sjalot

1 stuk rode peper

1/2 bos koriander (stengels)

10 g gember

1 stengel sereh (citroengras)

2 stuks limoenblad

25 ml vissaus

Schil van 3 limoenen

Sap van 6 limoenen

Werkwijze

Verwarm de kokosroom en snijd of kneus de kruiden en specerijen. Voeg de sjalot, rode peper, koriander, gember en sereh toe en laat het geheel 3 uur zachtjes trekken. Dek de pan af en laat een nacht staan in de koelkast. Zeef de kokosroom en voeg de vissaus en limoensap toe op smaak. Het is belangrijk dat de crème wel genoeg limoenzuur krijgt voor de frisse smaak. Dit is de basis-tomyam; deze binden we af met gel-crème. In de thermo-blender draaien we de basiscrème door met gel-crème op 5°C. Zorg dat er geen klontjes meer zijn en dat de crème een mooie dikte heeft. Gebruik ongeveer 5 dotjes crème per persoon.


Wakame-crème

Ingrediënten

1 zak wakame

Water

Werkwijze

Draai de wakame met klein beetje water 5 minuten door op volle snelheid op 100°C in de thermoblender. Zeef de crème met een fijne puntzeef en laat het afkoelen. Debarrasseren in spuitzakken. Gebruik ongeveer 5 dotjes crème per persoon.


Macarons van kippenhuid

Ingrediënten

375 g kippenhuid

187 g kleine tapioca-korrels

750 ml kippenbouillon

25 g saté-kruiden

8 g zout

Werkwijze

Draai alles in de thermoblender op 100°C. Start de eerste 10 minuten met rustig doordraaien en draai vervolgens 10 minuten snel door. Laat het mengsel afkoelen en debarrasseer in spuitzakken. Spuit kleine nopjes op een siliconenmat en bak deze 15 minuten af op 175°C met de klep open, de oven op een lage ventilatie-snelheid. Per persoon heb je ongeveer 4 macarons nodig.


Meloen in gemberbier

Ingrediënten

1 cantaloupe

2 dl gemberbier

Werkwijze

Snijd een cantaloupe in brunoise-blokjes. Infuseer de meloen in de vacumeer-machine. Gebruik ongeveer 5 blokjes meloen per persoon.


Garnering

Ingrediënten

4 stuks taugé van 3 cm (uiteindes eraf)

3 julienne-reepjes rode peper van 3 cm

3 takjes ghoa cress

Paarse violen


Terug naar receptenpagina

Ontdek de nieuwe eigen merken van Makro

Met trots presenteren we onze nieuwe eigen merken: Metro Chef en Metro Professional. Deze twee nieuwe namen vormen het nieuwe gezicht van alle eigen producten van Makro, zowel food als non-food. Bekijk het assortiment


Lees meer 

Jan Smink & Lars Drost

Jan Smink van De Librije en Lars Drost, aanstormend culinair talent en winnaar van de Bocuse d’Or 2017, laten zien hoe producten van onze nieuwe eigen merken een onvervangbaar onderdeel worden van een smaakmakend gerecht.


Laat je inspireren