Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Hertenkotelet met paddenstoelen en pastinaakpuree

Hertenkotelet met Knorr Garde dor Saus L

Recept

Pastinaakpuree

Ingrediënten

1 kg pastinaak
zout en peper
50 gram roomboter
1 rauwe rode biet

Werkwijze

Schil de pastinaken, snijd ze in grove stukken en kook ze met wat zout. Pureer de pastinaken, voeg de roomboter toe en breng op smaak. Snijd de rode biet met behulp van een groenten spaghettisnijder en zet deze op ijswater.


Hertenkotelet

Ingrediënten

1,5 kg hertenrack
Phase with Natural
Butter Flavour
3,5 dl Knorr Garde d'Or
Rode Wijn Saus
5 gram Knorr Primerba Rozemarijn
20 gram Knorr Primerba Sjalot
1 dl rode port

Werkwijze

Kruid de hertenrack met zout en peper en braad deze mooi rosé in de Phase. Breng de Port samen met de sjalot en de rozemarijn aan de kook. Reduceer het geheel iets en voeg daarna de rode wijn saus toe. Passeer de saus en snijd de hertenrack.


Geroosterde paddenstoelen

Ingrediënten

5 tenen zwarte knoflook
40 gram yoghurt
45 gram eiwit
20 gram sushi-azijn
2 dl zonnebloem olie

Werkwijze

Maak de paddenstoelen schoon. Vermeng de tuinkruiden met wat olijfolie en meng deze door de paddenstoelen. Kruid met wat peper en zout en rooster ze in de oven op 185ºC gedurende ca. 10-12 minuten.


Opmaak

Verdeel de pastinaakpuree op de borden en leg daarop de portobello en de hertenkotelet. Schep de rest van de paddenstoelen erbij en garneer met de rode biet spaghetti. Maak het geheel af de Port rozemarijn saus.

Door chefs voor chefs

Knorr Garde d'Or Rode Wijnsaus is een vloeibare saus met een intense wijnsmaak die klaar is voor gebruik maar ook ruimte biedt voor uw eigen creatieve afwerking.
Afbeelding van Knorr Garde dOr Rode Wijn Saus

Meer feestelijke recepten

Hertfilet met Knorr Garde dor Saus S

HOOFDGERECHT
Hertfilet met geroosterde paddenstoelen en rozemarijn

Bekijk het recept


Eend met witlof met Knorr Garde dor Saus S

HOOFDGERECHT
Wilde eend met witlof, peer en cranberry’s

Bekijk het recept