Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Hertfilet met paddenstoelen en rozemarijn

Hertfilet met Knorr Garde dor Saus L

Recept

Puree van pastinaak

Ingrediënten

1 kg pastinaak
zout en peper
50 gram roomboter

Werkwijze

Schil de pastinaken, snijd ze in grove stukken en kook ze met wat zout. Pureer de pastinaken, voeg de roomboter toe en breng op smaak.


Hertfilet

Ingrediënten

1,2 kg hertenfilet
Phase with Natural
Butter Flavour
zout en peper

Werkwijze

Kruid de hertfilet met zout en peper en braad deze mooi rosé in de Phase.


Geroosterde paddenstoelen

Ingrediënten

800 gram wilde paddenstoelen
40 gram yoghurt
45 gram eiwit
20 gram sushi-azijn
2 dl zonnebloem olie

Werkwijze

Doe de knoflook samen met de yoghurt, eiwit en azijn in een litermaat. Mix dit goed door en voeg met een dun straaltje de olie toe. Maak de crème op smaak met zout en peper en bewaar in een spuitzak of spuitfles.


Saus

Ingrediënten

1 dl rode port
20 gram Knorr Primerba Sjalot
5 gram Knorr Primerba Rezemarijn
350 dl Knorr Garde d'Or Rode Wijn Saus

Werkwijze

Breng de Port samen met de sjalot en de rozemarijn aan de kook. Reduceer het geheel iets en voeg daarna de rode wijn saus toe. Passeer de saus.


Opmaak

Snijd de hertfilet in tien mooie tranches. Verdeel de pastinaakpuree op de borden en leg daarop de portobello en de hertenfilet. Schep de rest van de paddenstoelen erbij en maak het geheel af de Port rozemarijn saus.

Door chefs voor chefs

Knorr Garde d'Or Rode Wijnsaus is een vloeibare saus met een intense wijnsmaak die klaar is voor gebruik maar ook ruimte biedt voor uw eigen creatieve afwerking.
Afbeelding van Knorr Garde dOr Rode Wijn Saus

Meer feestelijke recepten

Hertenkotelet met Knorr Garde dor Saus S

HOOFDGERECHT
Hertenkotelet met geroosterde paddenstoelen en pastinaakpuree

Bekijk het recept


Eend met witlof met Knorr Garde dor Saus S

HOOFDGERECHT
Wilde eend met witlof, peer en cranberry’s

Bekijk het recept