Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Koffie recepten

douwe-egberts-hollandse-glorie

Hollandse Glorie


Ingrediënten

• Douwe Egberts Extra Dark Roast espressobonen
• 15ml Monin Caramelsiroop
• 180 ml Melk>
• 10 ml Caramelsaus
• Slagroom
• 2 Kleine stroopwafels

Bereiding

Schenk de caramelsiroop in een latte macchiato glas. Zet een espresso (bij een volautomaat: zet een latte macchiato). Schuim de melk op en maak een latte macchiato. Spuit een mooie toef slagroom op het melkschuim. Garneer met de stroopwafeltjes en caramelsaus.

douwe-egberts-nutty-gritty

Nutty Gritty


Ingrediënten

• Douwe Egberts Extra Dark Roast espressobonen
• 15ml Monin Hazelnootsiroop
• 160 ml koude Melk>
• 5 Ijsblokjes
• Slagroom
• Hazelnoot taarttopping
• Rietje

Bereiding

Zet een espresso. Doe de koude melk, espresso, ijsblokjes en de siroop in de blender en schenk uit in het latte glas. Spuit een mooie toef slagroom op de mix. Garneer met de hazelnoot taarttopping.

douwe-egberts-toffie-koffie

Toffie Koffie


Ingrediënten

• Douwe Egberts Extra Dark Roast espressobonen
• 10ml Monin Caramelsiroop
• 160 ml koude Melk>
• 5 Ijsblokjes
• Slagroom
• Caramelblokjes
• Rietje
• Blender

Bereiding

Zet een espresso. Doe de koude melk, espresso, ijsblokjes en siroop in de blender en schenk uit in het latte glas. Spuit een mooie toef slagroom op de mix. Garneer met caramelblokjes.


Image-koffie-recept-1

Hazel Sambuca Koffiecocktail


Ingrediënten

• 1 kopje espresso
• 5 ml Monin hazelnootsiroop
• 30 ml Vaccari Sambuca
• 150 ml melk
• Slagroom
• Steranijs

Bereiding

Zet een espresso. Doe de koude melk, espresso, Vaccari Sambuca en de siroop bij elkaar en schenk uit in een glas. Spuit een mooie toef slagroom op de mix. Garneer met de steranijs.

Image-koffie-recept-2

Salty Caramel Koffiecocktail


Ingrediënten

• 1 kopje espresso
• 5 ml Monin salted caramelsiroop
• 25 ml wodka
• 25 ml Tia Maria
• 3 koffieboontjes

Bereiding

Zet een espresso. Doe de koude espresso, wodka, Tia Maria en de siroop bij elkaar en schenk uit in een cocktailglas. Garneer met de 3 koffieboontjes.