Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Rack en biefstuk van zwijn

Zwijn Jan Smink L

Recept

Zwijnsrack

Ingrediënten

1 rack
Peper en zout
40 gram zonnebloemolie
Eetlepel picadillo kruiden

Werkwijze

Doe de rack in een vacuümzak samen met de kruiden en de olie. Vacumeer de rack en gaar deze op 60°C sous-vide of op stoom 25 minuten in de oven. Haal de rack uit de zak en verwijder de kruiden. Bak de rack in de koekenpan goudbruin aan met een flinke klont boter.


Zwijnbiefstuk

Ingrediënten

1 biefstuk van het zwijn
50 gram boter
3 tenen knoflook

Werkwijze

Zout de biefstuk. Bak aan in de pan in een klein beetje olie aan beide kanten goed hard voor 1 minuut. Voeg de boter toe en de knoflook en laat de boter uitbruisen. Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten op een warme plek voordat je het serveert.


Jus zwijn

Ingrediënten

3 dl basis jus
1 dl rode wijn
Bakvocht van het rack en de biefstuk
50 gram boter

Werkwijze

Doe het bakvocht van beide stukken vlees bij elkaar in de pan en verhit. Blus af met de wijn en laat dit reduceren tot de helft. Voeg de basisjus en de boter toe en laat rustig indampen tot een stevige jus.


Spitskoolsalade

Ingrediënten

½ spitskool
20 gram sushi-azijn
30 gram mango-puree
½ rode peper
50 gram gerookte olijfolie
1 limoensap

Werkwijze

Snijd de spitskool fijn. Snijd de peper ragfijn en verwijder de zaadjes. Meng de spitskool met de azijn, mango, olie, limoensap en de rode peper en laat dit een tijdje marineren tot vlak voor gebruik. Op smaak maken met zout en peper.


Picadillo-crème

Ingrediënten

20 gram picadillo kruiden
40 gram yoghurt
45 gram eiwit
20 gram limoensap
2 dl zonnebloem olie

Werkwijze

Doe de yoghurt, het eiwit en het limoensap samen met de kruiden in een litermaat. Mix dit goed door en voeg met een dun straaltje de olie toe. Maak de crème op smaak met zout en peper en bewaar in een spuitzak of spuitfles.


Tip

Serveer het gerecht met krokante papadums, uienpuree en blaadjes van spruiten.



Terug naar receptenpagina

Jan Smink

Sterrenkok Jan Smink is al de helft van zijn leven bezig met de kunst van koken. Vanaf de Eindhovense Sterklas heeft zijn carriere hem gebracht in de keukens van onder andere Landgoed Lauswolt en De Librije. Jan heeft diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Zilveren Champignon en tot tweemaal toe de eerste plaats bij de Bocuse d’Or, de prestigieuze onderscheiding voor de beste kok van Nederland.

Recepten van Jan Smink


Afbeelding van jan smink

Laat je inspireren


Truffelaardappel Jan Smink S

VOORGERECHT
Mousseline van truffel-aardappel en paddenstoelen

Bekijk het recept


Bresse kip Jan Smink S

HOOFDGERECHT
Bresse kip

Bekijk het recept


Pompoen Jan Smink S

NAGERECHT
Gepofte en gekaramelliseerde pompoen met witte chocolade

Bekijk het recept