Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Varkenshaasje met groene boontjes en oesterzwammen

$name

Recept

Varkenshaasje met groene boontjes en oesterzwammen

Ingrediënten

Phase with Natural Butter Flavour
1.5 kg varkenshaasjes  
40 g Knorr Professional Paprika Puree 
10 g Knorr Primerba Knoflook 
10 g Knorr Primerba Gefruite Ui met Spek 
300 g oesterzwammen in julienne  
1kg groene boontjes, geblancheerd  
600 ml water  
60 g Knorr Braadjus 
200 ml Blue Band 15% 
5 g Knorr Professional Peper Puree 
1.2 kg Krieltjes 
Tijm
zwarte peper, gemalen
zout

Werkwijze

Verhit 1/3 van de Phase en kleur de varkenshaasjes aan, koel daarna af. Leg een groot stuk voedingsfolie uit op de werktafel, schik daarop de aangebakken en opengesneden haasjes op. Smeer deze in met paprikapuree, knoflook en spek en ui. Rol stevig in en gaar in de oven op 85°C stoom met een kerntemperatuur van 65°C. Verhit 1/3 van de Phase en bak hierin de oesterzwammen aan, voeg na halve gaartijd de groene boontjes toe en bak verder tot deze beetgaar zijn. Breng het water aan de kook en voeg al roerend de braadjus toe, breng terug aan de kook, laat 5 min. sudderen, werk af met de Blue Band, kruid af met de peperpuree. Schik de boontjes en oesterzwammen op een bord. Trancheer het vlees en leg op de groenten, nappeer met de saus. Verhit de rest van de Phase en bak hierin de krieltjes gaar met de tijmristels, kruid af met peper en zout. 


Meer feestelijke recepten

Hertenkotelet met Knorr Garde dor Saus S

HOOFDGERECHT
Hertenkotelet met geroosterde paddenstoelen en pastinaakpuree

Bekijk het recept


Meer feestelijke recepten

Eend met witlof met Knorr Garde dor Saus S

HOOFDGERECHT
Wilde eend met witlof, peer en cranberry’s

Bekijk het recept