Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Gele curry met tonijn en mango

Geserveerd in een halve kokosnoot ziet deze curry er geweldig exotisch uit! Geef er wat rijst en eventueel komkommersalade bij.

Ingrediënten

900 gram verse tonijn
3 rijpe mango’s
150 gram sperziebonen
3 paprika’s
4 bosuitjes
9 stengels bleekselderij
6 kafirblaadjes
750 ml kokosmelk
1 theelepel gele curry pasta
1,5 rode chilipeper
3 eetlepels vissaus
kokosolie
sojasaus
zout en peper


Beschrijving

  1. Verhit de kokosolie in een wok. Fruit de currypasta en de gesnipperde chilipeper aan. Voeg de kokosmelk en kafir toe.

  2. Was de groente en snij klein. Doe selderij, sperziebonen en paprika bij de warme saus in de wok, laat vijf minuten pruttelen.

  3. Schil de mango’s en snij in kleine stukjes. Snij de bosui in ringetjes. Voeg ze toe aan de curry.

  4. Breng de curry aan de kook, voeg dan vissaus en sojasaus toe naar smaak.

  5. Snij de tonijn in 12 gelijke stukken. Bestrooi ze met zout en peper, schroei ze aan beide kanten dicht in een hete pan. Serveer de tonijn bij de curry.