Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm kun je voor veel verschillende gerechten gebruiken: op een knapperigeaardappel-rösti, gegarneerd met honing-mosterdroom. Of in rolletjes met roomkaas en basilicum.

Ingrediënten

1 kilo zalmfilet
600 gram suiker
piment, grof gemalen
citroen
600 gram zout
peperkorrels, grof gemalen
sinaasappel
dille

Video gemarineerde zalm

Voor 6 Personen

  • Schep zout en suiker door elkaar. Strooi een deel op de bodem van een schaal.

  • Snijdt de zalmfilet in twee. Leg een deel met de huidzijde naar beneden in de schaal. Strooi de peper en piment over de zalm.

  • Bedek de zalm met de dille en de rest van citroen en sinaasappel.

  • Leg het tweede deel van de zalmfilet, huidzijde naar boven, erop. Strooi daar de rest van het zout-suiker-mengsel overheen. Dek de zalm af met folie, leg er een plank op en stapel er wat gewicht op. Laat 24 uur marineren in de koelkast.

Gemarineerde zalm stap-voor-stap

Kijk hoe je dat doet: we vertellen je precies hoe je zalmfilet kunt marineren. Stap voor stap, het is niet moeilijk.

stepbystep_step01
1. Meng suiker en zout. Bedek de bodem van een schaal met suiker en zout.
stepbystep_step02
2. Leg een deel van de zalm met de huidzijde naar beneden. Strooi peper en piment over de vis.
stepbystep_step03
3. Bedek met veel dille…
stepbystep_step04
4. ...en rest van citroen en sinaasappel.
stepbystep_step07
5. Dek de vis af met vershoudfolie. Leg er iets zwaars op.
stepbystep_step08_v2
6. Laat in de koelkast 24 uur staan. Verwijder dan zout, suiker en kruiden.
stepbystep_step09_v2
7. Spoel de zalm af, als dat nodig is. Snijdt de zalm in dunne plakjes.

salmon-variation

Zalmrolletje

Gemarineerde zalm kun je voor veel verschillende gerechten gebruiken: op een knapperigeaardappel-rösti, gegarneerd met honing-mosterdroom. Of in rolletjes met roomkaas en basilicum.

Video zalm fileren