Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Zomerse kip met citroen

Ingrediënten

1,5 maïskip

½ bos citroentijm

½ bos rozemarijn

3 biologische citroenen

1 theelepel gedroogde chilipepers

1 theelepel grof zeezout

1 teen knoflook

1-2 chilipepers

1 eetlepel honing

6 eetlepels olijfolie

½ kop groene olijven (met pit)

Stap voor stap


$name

1. De kip: verdeel dekip in de bouten en poten. Maak wat ruimte onder het vel en stop daar wat van de marinade. Leg de kip in een grote braadslede.

$name

2. Verdeel de rest van de marinade over de kip. Dek af met plastic folie en zet twee tot drie uur koel weg.

$name

3. Verwijder dan het folie, sprenkel de rest van de olijfolie over de kip, rasp de laatste citroen boven de kip. Bestrooi met wat zout.

$name

4. Snij de laatste citroen in plakjes. Verdeel de plakjes over de kip.

$name

5. Zet de braadslee in een voorverwarmde oven (180 graden) en laat een uur garen. Schep regelmatig wat marinade over de kip.

$name

6. Voeg de olijven de laatste tien minuten toe. Decoreer met wat takjes tijm en rozemarijn.