Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Saté

Saté is het allerlekkerste als je het echt zelf maakt. We laten stap voor stap zien hoe je dat doet.

Ingrediënten


900 gram kipfilet

1 stuk verse gember

3 knoflooktenen

2 kleine chilipepers

1,5 theelepel zwarte peperkorrels

3 theelepels korianderzaadjes

1,5 eetlepel bruine suiker

3 theelepels kurkuma (geelwortel)

3 eetlepels pindakaas


1-2 limoenen

9 eetlepels sojasaus

beetje arachideolie

Stap voor stap

sate-stap-1
1. Hak de knoflook, gember en chilipepers.
sate-stap-2
2. Rooster de korianderzaadjes en peperkorrels in een hete, droge koekenpan. Wrijf ze dan fijn in een vijzel. Meng dan met kurkuma, pindakaas, arachideolie en de sojasaus.
sate-stap-3
3. Roer goed door elkaar. Voeg geraspte limoenschil en limoensap toe.
sate-stap-4
4. Snij de kipfilet in repen.
sate-stap-5
5. Leg de kipfilet in de marinade, zet dat 1-2 uur koel weg.
sate-stap-6
6. Rijg de kipfilet aan satéprikkers.
sate-stap-7
7. Gril de saté in een koekenpan, op de grill of op de barbecue.