Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Varkensfilet met kruidenkorst

Ingrediënten (4 personen) | 55 minuten

1,2 kilo varkensfilet
4 eetlepels olie
80 gram witbrood, zonder korst
1 bosje peterselie
½ bosje bieslook
½ bosje basilicum
½ teen knoflook
½ bosje tijm
½ bosje salie
80 gram zachte boter
peper en zout

Braad de filet aan en gaar hem verder op lage temperatuur in de oven.

Maak de kruidenkorst: hak de kruiden, maal met het broodkruim en meng dan de zachte boter erdoor.

Grill filet met kruidenkorst tot de korst knapperig is.

Kruidige varkensfilet stap-voor-stap

  • Verhit olijfolie in een pan, bak de filet aan elke kant drie minuten in de hete olie.

  • Verwarm de oven voor op 80 graden. Leg de filet op een bakplaat in de oven, braad de filet 40 minuten in de oven tot het vlees zachtroze van kleur is.

  • Gebruik een kernthermometer om de temperatuur van het vlees te bepalen: het moet van binnen minimaal 60 graden zijn.

  • Snij ondertussen de kruiden grof. Doe samen met het brood in de keukenmachine. Hak tot kruimels. Meng er daarna de blokjes boter (op kamertemperatuur) doorheen, breng op smaak met zout en peper.
  • Smeer het kruidenmengsel vijf millimeter dun uit op bakpapier, laat stevig worden in de koelkast.

  • Haal de filet uit de oven, leg de kruidenkorst nu op de filet. Schuif in de oven en grill de varkensfilet tot de korst krokant is. Laat het vlees vijf minuten rusten.
  • Serveer met aardappelgratin en kleurige groente.

Video Varkensfilet met kruidenkorst