Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Vlinderkip op de barbecue

Door een kip van te voren te ‘vlinderen’ zoals dat heet, en lang te marineren, weet je zeker dat je kip van de barbecue geweldig lukt.

Ingrediënten

1 grote kip (ongeveer 1,5 kilo)

2 tenen knoflook

1 chilipeper

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel zwarte peper

4 eetlepels olijfolie

1 citroen

salie

zout

Stap voor stap

kip-stap1
1. Snij de kip open langs de ruggengraat en haal die eruit.
kip-stap2
2. Vouw de deels gehalveerde kip open, met de huidzijde naar boven.
kip-stap3
3. Breek het borstbeen door met de hand de kip naar beneden te drukken.
kip-stap4
4. Maak voorzichtig het vel wat los van de kip en bestrooi het vlees met wat zout. Doe de salieblaadjes onder de huid.
kip-stap5
5. Besmeer de kip aan beide kanten met de marinade. Leg in een grote schaal, dek af met folie en zet een nacht in de koelkast.
kip-stap6
6. Gaar de kip een half uur op de barbecue bij gemiddelde warmte, met de deksel dicht. Gebruik een gewicht, bijvoorbeeld een zware pan, om de kip plat op het rooster te houden.
kip-stap7
7. Draai de kip om en grill nog ongeveer tien minuten. Prik in de dij van de kip om te testen of het vlees gaar is: er moet kleurloos vocht uitkomen.