Nog geen Makro-pas?

Word Makro-pashouder

Koeling

Koeling ventilatoren

HOUD JE HUIS KOEL

In de zomer kan het flink warm worden in huis of op je werkplek. Zoek je verkoeling maar heb je geen vaste airco of klimaatbeheersing? Er zijn meer opties. Wij zetten ze voor je op een rij.ventilators

Een ventilator koelt niet, maar brengt wel verkoeling. De lucht in de ruimte wordt in beweging gebracht waardoor de temperatuur voor je gevoel omlaag gaat. Vergelijk het met een zomers briesje. Er zijn diverse soorten ventilatoren met verschillende eigenschappen. Waar je deze wilt gebruiken is van groot belang voor het kiezen van de juiste ventilator. Wil je in alle rust kunnen slapen of werken, kies dan voor een ventilator met een laag geluidsniveau van minder dan 50 dB. Wil je niet dat de lucht constant in dezelfde richting wordt geblazen maar dat de ventilator draait, kies er dan een met een oscillatiefunctie. Er zijn ventilatoren met een timerfunctie of waternevel, beschikbaar in hoge of lage wattage. En hoe groter de diameter, hoe groter de ruimte die wordt verkoeld. Opties te over. Welke ventilator kies jij?


 

tafelventilator

De tafelventilator neemt weinig plek in beslag. Deze plaats je dus gemakkelijk op je tafel of bureau.

Bekijk het assortiment


vloerventilator

De vloerventilator plaats je zoals je al vermoedt op de grond. Zo verkoelt deze ventilator elke ruimte.

Bekijk het assortiment


statiefventilator

De staande ventilator is meestal in hoogte verstelbaar, beschikt vaak over een oscillatiefunctie en heeft meerdere standen waarop hij kan blazen.


Bekijk het assortiment


$name

De torenventilator of zuilventilator is degene met de meeste mogelijkheden. Compact qua oppervlak, maar hoger dan een vloermodel. Op de luxere modellen vind je vaak een timerfunctie en een display.

Bekijk het assortiment


luchtkoelers

Een aircooler of luchtkoeler laat de temperatuur niet dalen, maar brengt wel meer verkoeling dan een ventilator. Hierdoor voelt het tot wel 3 graden koeler aan. De aircooler lijkt op een airco, maar er zijn een paar verschillen. Zo kun je niet zelf de temperatuur instellen. Ook werkt de aircooler niet met koelvloeistof, maar met koud water. Door de waterdamp krijg je een heerlijk verfrissend gevoel. De aircooler werkt dus ook als luchtbevochtiger. En omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een afvoerslang is de aircooler mobiel, waardoor je hem gemakkelijk verplaatst.


 

mobiele airco

Wil je het echt lekker koel hebben in huis? Kies dan voor een mobiele airconditioner. Je stelt zelf de gewenste kamertemperatuur in. Dit kan tot wel 10 graden koeler! De airco werkt op koelvloeistof die warmte aan de lucht onttrekt. De warme lucht gaat via een afvoerslag naar buiten terwijl het in jouw kamer heerlijk koel is. Een airco werkt ook als luchtontvochtiger. Hij beschikt over wielen waardoor je hem gemakkelijk verplaatst en komt met een afstandsbediening waarmee je de airco op afstand bedient.