668x267-detail-kersttrends

Kersttrends 2018

More than green

Haal de natuur naar binnen! Ben je meer traditioneel ingesteld en houd je al die gekke trends en kerstkleuren liever buiten je huis? Dan tref je het in 2018, want dit jaar is groen hartstikke hip. Het idee achter deze trend is het naar binnen halen van de groene natuur met daarbij extra aandacht voor ambachtelijke producten. Dus versier je huis en boom met natuurlijke groentinten zoals pine green en het wat donkere en warmere emerald. Varieer met andere kleuren die hier goed mee combineren zoals wit- en goudtinten. En vul deze warme en aardse sferen aan met ambachtelijke producten. Denk aan daarbij aan natuurlijke elementen zoals (zelfgemaakte) houten stalletjes en ornamenten. En kerst is natuurlijk niet compleet zonder eten. En in lijn met deze trend is dit bij voorkeur eigen (ambachtelijke) makelij. Wat is, en ruikt, er nu heerlijker dan zelf gebakken koekjes. En het bruin combineert natuurlijk prachtige met dit groene thema dus het misstaat niet om een paar van die heerlijke koekjes in de boom te hangen.

Morning Walk

artikel-kersttrend-grijs-rose

Creëer zelf jouw warme en gezellige winter! Hoop jij ook elk jaar weer op witte kerst- en feestdagen? Ook zin in zo een heerlijke en frisse ochtendwandeling? Dan zal jij wel uit de voeten kunnen met de volgende trend voor de feestdagen: “Morning Walk”. Beeld je in. Het verse sneeuw kraakt onder je schoenen. Diep ademhalen, er lijkt weer extra veel zuurstof in de lucht te zitten Een zuivering voor lichaam eng esst.. En dan vol frisse energie kom je weer thuis. Heerlijk warm, pantoffeltjes aan. Tijd om heerlijk te ontspannen op de bank. Warm drankje bij de hand, benen omhoog, een sfeervol muziek dat de ruimte vult. Dat klinkt toch wel als een gezellig en ontspannen winterdag? Deze trendd bied je de mogelijkheden om dit ultieme kerstgevoel niet alleen buiten te beleven, maar ook je huis binnen te halen. Veel frisse winterkleuren, schakeringen van wit en blauw, af te wisselen met de warmere kleuren als kasmierbruin of de zachter wit tint, parelmoer. Zo haal je met al die frisse kleuren de winterse sferen naar binnen en combineer je dit met het warme en knusse comfort van je eigen huis. Zo is het thuis je eigen ‘Winter Wonderland’.  

Waiting for Santa

artikel-kersttrend-rood-silver

Het is tijd voor kerstcadeaus! De feestdagen zijn dagen om door te brengen met familie en vrienden. Met zijn allen aan de tafel, genieten van een heerlijk maal. Cadeautjes onder de boom. Kerstliedjes uit de speaker en later misschien nog een (foute) kerstfilm op t.v. Het is ook een ideaal moment om even stil te staan in het moment. Dankbaar te zijn voor wat je hebt en met wie je bent. Een moment voor bezinning. ‘Mindfulness’ tijdens de feestdagen. “Waiting for Santa” is het thema voor een klassieke kerstsfeer, voor een gevoel van warmte en gastvrijheid. De nadruk ligt dan ook sterk op de kleuren rood en groen en combineert deze met een fris palet aan wittinten. Een stijlvolle combinatie waarmee je je heerlijk kunt uitleven. Denk daarbij natuurlijk aan de prachtige rode en groene kerstballen. Voor een wat moderne twist kun je gaan voor het wat lichter eucalyptus groen of juist het donkere en warmere ‘emerald green’. Het is daarbij leuk om dit bijvoorbeeld te combineren met tinten van zilver en wit. Dit kan je mooi verwerken in de slingers, maar ook gekleurde lampjes passen hier mooi bij. Ook is het leuk om wat extra versiering aan te brengen, zoals bijvoorbeeld mooie rode kerstkruizen, groene kerstsokken en mooie bruine (houten) versiersels. En deze lijn trek je makkelijk door in het hele huis, met klassiek houten speelgoed, knuffelberen, sierlijke guirlandes, sneeuwpoppen, etc. Vergeet uiteraard niet de rijkelijke gedekte tafel voor de hele familie. Nog wat cadeaus onder je prachtig gedecoreerde kerstboom en het is wachten tot de Kerstman komt. ‘It’s the most wonderful time of the year’  


Laat je inspireren: Succes met de feestdagen


Herfstmocktail met sinaasappel

De idéale herfstmocktail, niet alleen door de kleur maar ook door de smaak! Lees verder

Inspiratie

Frittata met Geschaafde Asperge en Beemster Graskaas

Recept voor een gezonde frittata Lees verder

Inspiratie kaas

Graskaas tosti

Een heerlijke en gezonde lunchgerecht. Lees verder

vegetarian Inspiratie kaas