Digitaal magazine GROOTS

Een ode aan iedereen in de foodbranche die groots durft te denken

GROOTS is het nieuwe digitale magazine van Makro, voor culinair Nederland. Vier keer per jaar deelt een topchef zijn verhaal én de bereiding van zijn signature dish. We delen stap voor stap de kennis, bereidingswijze en kooktechnieken achter dit gerecht en vertellen je alles over de gebruikte producten en ingrediënten. Van idee tot uitvoering. Van herkomst tot bord. Van Makro voor jou. Een klein verhaal, groots verteld.

Roy’s signature dish

In Groots volg je het verhaal van chef-kok Roy aan de hand van zijn signature dish: tartaar van langoustine. In dit magazine nemen we het complete gerecht onder de loep. Maar eerst gaan we terug naar het begin: een jonge chef met een torenhoge ambitie. Een groots verhaal in tien hoofdstukken. Van de ziel van het gerecht tot een ode aan eten.

“Cas Spijkers was mijn Michael Jackson”

Hij is de jongste tweesterrenchef in Nederland, werkt bij een van de oudste sterrenrestaurants van ons land, restaurant De Bokkedoorns in Overveen, en werd geïnspireerd door chef-kok Cas Spijkers. Ontdek in een nieuwe editie van Groots het grootse verhaal van Roy Eijkelkamp. De chef die al vanaf zijn vijfde weet wat hij wil: koken op het allerhoogste niveau. Hoe weet hij als chef-kok, samen met eigenaar Pascal van Beeren, twee Michelinsterren te behouden?

GROOTS #2

Roy Eijkelkamp

GROOTS #1

Soenil Bahadoer